550x90

Let’s Run -maastojuoksu yhdistää extreme- ja alppijuoksujen parhaat puolet

hellsten180711_introExtreme- ja alppijuoksut ovat kovassa suosiossa Euroopassa tällä hetkellä. Jyväskylässä viime vuonna ensimmäistä kertaa järjestetty Let's Run -maastojuoksu yhdistää taatusti kotimaisella tavalla extreme- ja alppijuoksujen parhaat puolet.

hellsten180711Hellsten raastaa. Kuva: Touho HäkkinenExtreme- ja alppijuoksut ovat kovassa suosiossa Euroopassa tällä hetkellä. Jyväskylässä viime vuonna ensimmäistä kertaa järjestetty Let's Run -maastojuoksu yhdistää taatusti kotimaisella tavalla extreme- ja alppijuoksujen parhaat puolet - matka on extremejuoksujen tapaan inhimillinen 10 km ja maasto alppijuoksujen tapaan erittäin mäkinen. Erikseen rakennettuja esteitä radalla ei ole ja reitti on koko ajan juostava - toki alppijuoksukokemuksesta ja pitävistä kengistä on hyötyä.

Viime vuonna tapahtuma keräsi vajaat sata rohkeaa ja voiton nappasivat suunnistuksen maailmanmestarit Minna Kauppi ja Jani Lakanen. Tästä voisi päätellä, että suunnistajat ovat kisassa tänäkin vuonna vahvoilla, mutta erityisesti juoksijat ja hiihtäjät voivat taatusti haastaa suunnistajat täksi vuodeksi hieman uudistetulla reitillä. Viime vuonna juoksija Juha Hellsten pisti Janin niin tiukoille, että tänä vuonna osat voivat kenties kääntyä toisin päin.

Pääsarjojen reittiuudistuksen lisäksi kymmenen kilometrin rinnalle on tarjolla lyhyempi viiden kilometrin reitti, jolle voi lähteä mukaan vaikkapa sauvakävellen. Tapahtuman sunnuntaina 21.8.2011 järjestävät Vaajakosken Terän ja Suunta Jyväskylän suunnistajat lupaavat, että tapahtuman osallistumismaksu tulee pysymään jatkossakin muihin vastaaviin tapahtumiin verrattuna edullisella tasolla ja osallistumiskynnys tulee olemaan matala – pääasia, että kaikkien kestävyyslajien harrastajat uskaltautuvat mukaan vertaamaan kuntoaan muiden lajien harrastajiin.

Hevoskuuri jää seuraamaan, kuka on tämän vuoden kuningas ja kuningatar Keski-Suomen Alpeilla.

>>Kisasivut
>>Tapahtuma Endomondossa

550x350

Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama