550x90

Pirkkalan yöhölkkä liikuttaa arki-illassa satoja

yoholkka200711_introPirkkalan yöhölkkä on juoksutapahtuma, joka on onnistunut innostamaan arki-iltaisin järjestettävään tapahtumaan mukaan satoja juoksun ystäviä. Hevoskuuri selvitti mihin yöhölkän suosio perustuu.

yoholkka200711Pirkkalan yöhölkän suosio näkyy.Pirkkalan yöhölkkä on juoksutapahtuma, joka on onnistunut innostamaan arki-iltaisin järjestettävään tapahtumaan mukaan satoja juoksun ystäviä. Hevoskuuri selvitti mihin yöhölkän suosio perustuu.

Tänä vuonna Pirkkalan yöhölkkä juostaan Pirkkalan kuntakeskuksen vehreässä ympäristössä elokuun 3. päivä. Harhaanjohtavasta nimestä huolimatta hölkkä juostaan nykyään jo alkuillasta - lasten sarjoissa startti on klo 18.30 ja muut sarjat starttaavat klo 19.00.

Tapahtumaa on järjestetty jo 70-luvulta asti, mutta aina kaikki ei ole mennyt suunnitelmien mukaan.

–Alkuaikoina kilpailu juostiinkin myöhään illasta. Paikoin puutteelliset reittimerkinnät sekä nopeasti hämärtyvä elokuinen ilta aiheutti kuitenkin muutaman kerran kärkiletkan harhautumisen Pirkkalan perämetsiin, minkä seurauksesta juoksun starttiaikaa päätettiin aikaistaa - sinänsä hyvä päätös, naureskelee kilpailunjohtaja Hannu Saarijärvi.

Vuodesta 2008 asti tapahtumaa on pyritty kehittämään aktiivisesti.

–Teimme tuolloin uuden järjestely-yhteistyön myötä tapahtumall kasvojenkohotuksen ja olemme pyrkineet kehittämään tapahtumastamme yhtä Pirkanmaan houkuttelevimmista liikuntatapahtumista, kertoo Saarijärvi.

Tuon jälkeen tapahtuman osallistujamäärät ovatkin lähteneet kasvuun. Vuonna 2007 juoksijoita oli 42, seuraavana vuonna uuden järjestely-yhteistyön myötä jo 169 ja vuonna 2009 juoksijoita oli 274.

–Viime vuonna samalle päivälle osui Veera-myrsky. Radiossa oli kuulemma iltapäivällä pyydetty ihmisiä pysymään sisätiloissa, mikä ei tällaisen ulkoilmatapahtuman järjestäjän näkökulmasta ole oikein hyvä juttu. Tästä huolimatta ennätykselliset 312 juoksijaa uhmasi myrskytuulia. Olemme aidosti iloisia siitä, miten tapahtuma on kerännyt osallistujia viime vuosien aikana, sanoo Saarijärvi.

yoholkka200711_2Yöhölkän tunnelmaa.Pirkanmaalla on paljon hienoja juoksutapahtumia ja Pirkkalan yöhölkän järjestäjät ovat pyrkineet ottamaan oppia näistä taphtumista.

–Tavoitteenamme tarjota ensisijaisesti hienoja juoksuelämyksiä kaikille tapahtumaan osallistuville, sekä lapsille että aikuisille - ikään, tavoitetasoon tai vauhtiin katsomatta.

Pirkkalan yöhölkkään onkin osallistunut sekä tavallisia lenkkeilijöitä että kovemman luokan tekijöitä. Reittiennätykset ovat Simo Wannaksen ja Anni-Maija Fincken hallussa - niiden rikkomisesta on tänä vuonna tarjolla erillinen rahapalkinto.

–Koska tapahtuma järjestetään arki-iltana, niin haluamme viedä tapahtuman läpi intensiivisesti. Tulokset ja palkintojenjaot pyritään viemään läpi niin nopeasti kuin mahdollista että osallistujat pääsevät kotiin viimeistään Urheiluruuduksi, lupaa Saarijärvi.

Onko Pirkkalan yöhölkällä jotain kasvutavoitteita? Jossain vaiheessahan arki-iltatapahtuman rajat tulevat vastaan?

– Mitään erillisiä kasvutavoitteita ei ole. Haluamme osaltamme vaalia kestävyysurheilukulttuuria ja tällaisen tapahtuman järjestäminen on hyvä tapa toteuttaa tuota missiota. Juoksuelämyksien tarjoaminen on ainoa tavoitteemme ja sen pyrimme pitämään mielessä kehittäessämme tapahtumaa tulevaisuudessa. Se mitä me luulemme olevan tärkeää juoksutapahtumassa, ei kuitenkaan välttämättä pidä paikkaansa, minkä vuoksi mm. ideakilpailun avulla olemme rohkaisseet osallistujia antamaan avointa palautetta meille kisajärjestäjille, vastaa Saarijärvi.

Pirkkalan yöhölkkä on Hevoskuurin suositteleman tapahtuma. Mitä todennäköisimmin tapahtuman suosion salaisuudet paljastuvat vasta paikan päällä!

http://pirkkalanyoholkka.blogspot.com

Premiumsport.fi

ulvang banneri