Suomalainen ultraurheilija antoi haasteen syntymäpäivänään – suorittajalle luvassa 2500 dollaria

Tero Hyppölä tuplatriathlonin MM-kilpailuissa Liettuassa elokuun lopussa.

Tero Hyppölä tuplatriathlonin MM-kilpailuissa Liettuassa elokuun lopussa.

Takavuosien huipputriathlonisti ja nykyisin eri lajien ultramatkoilla itseään ja ennätyksiään haastava Tero Hyppölä täyttää tänään Suomen itsenäisyyspäivänä 50 vuotta.

Hyppölän oma ennätys 100 kilometrillä on 7.48.17. Vuorokauden juoksussa hän on saanut kokoon 244,572 kilometriä. Spartathlonin hän on suorittanut ajassa 29.26.21. Hyppölän ennätys Ironman-triathlonissa on 8.32.47. Hän on sijoittunut triathlonin pitkän matkan MM-kilpailuissa kaksi kertaa seitsemänneksi.

Syntymäpäivänsä kunniaksi Hyppölä onkin julkistanut haasteen, jonka suorittamalla voi tienata 2500 Yhdysvaltain dollaria. Summa on sama, jonka hän on tienannut urheilu-urallaan palkintorahoina, stipendeinä tai muina urheilutukina.

Viiden kohdan haaste

Haasteessa urheilijan on käytännössä saavutettava vähintään samat tulokset kuin Hyppölä on itse suorittanut viidessä eri lajissa. Urheilijan on sijoituttava triathlonin pitkän matkan MM-kilpailuissa tai Havaijin Ironmanilla seitsemän joukkoon sekä tuplatriathlonin MM-kisoissa kolmen parhaan joukkoon alittaen ajan 22.07.02.

Lisäksi edellytetään vuorokauden juoksussa 17 parhaan joukkoon sijoittumista vähintään 244,572 kilometriä juosten. Lisäksi Sulkavan Soudun 58 kilometrin reitti on uitava ajassa 21h 26 min ja Utin Kaukopartiohiihdon 350 kilometriä on suoritettava alle kahteen vuorokauteen ilman huoltoapua.

Haaste on voimassa 10 vuotta. Sen voi suorittaa joko suomalainen tai ulkomaalainen, mutta innokkaiden kannattaa aloittaa valmistautuminen jo heti. Nimittäin 2500 dollaria annetaan vain haasteen ensimmäisenä suorittaneelle.

Tero Hyppölän koko haasteen ja sen tarkemmat ehdot ja rajoitukset voi lukea alla olevasta tiedostosta:

Tero Hyppölän 50-vuotisurheiluhaaste (PDF)

Kestävyysurheilu.fi toivottaa kaikille lukijoille hyvää Itsenäisyyspäivää ja Tero Hyppölälle hyvää syntymäpäivää!

Uutisia Tero Hyppölän tuloksista Kestävyysurheilu.fi:ssä:

"Tero Hyppölä juoksi yli 242 kilometriä vuorokaudessa Espoossa"

"Tero Hyppölä tuplatriathlonin MM-pronssille"


Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama