Kainuun Liikunta palaamassa Vuokatin urheiluopiston taustayhteisöksi

Vuokatin Urheiluopisto. Kuva: Kestävyysurheilu.fi

Vuokatin Urheiluopisto. Kuva: Kestävyysurheilu.fi

Vuokatin urheiluopiston taustayhteisönä yhdessä Kajaanin kaupungin koulutusliikelaitoksen ja Suomen Hiihtoliiton kanssa toimivan Kainuun säätiön toiminta on päättymässä.

Kainuun säätiön hallitus päätti maanantaina pitämässään kokouksessa lakkauttaa säätiön toiminnan purkamismenettelyn kautta. Vuonna 2004 perustetun säätiön tarkoituksena on ollut tukea ja kehittää Kainuun liikunta- ja urheilutoimintaa. Nykyisessä tilanteessa säätiön hallitus katsoi tarkoituksenmukaiseksi siirtää säätiön varat Kainuun Liikunnalle käytettäväksi säätiön alkuperäisen tarkoituksen mukaisesti. Myös Kainuun säätiölle kuuluvat kaksi hallituspaikkaa Vuokatin urheiluopistoa hallinnoivassa Vuokatin säätiössä siirtyvät Kainuun Liikunnalle.

Kainuun säätiön puheenjohtaja Hannu Tikkanen on tyytyväinen päätökseen.

- Säätiön purkaminen lähentää Kainuun Liikuntaa ja Vuokatin urheiluopistoa, mikä helpottaa yhteisen kehitystyön tekemistä esimerkiksi tapahtumien ja liikuntamatkailun osalta, Tikkanen toteaa tiedotteessa.

Vuokatin säätiön hallituksessa istuvan Kainuun Liikunnan toiminnanjohtajan Teemu Takalon mielestä ratkaisulla on positiivisia vaikutuksia kainuulaiselle urheiluelämälle.

- Nyt tehty päätös edistää parhaimmillaan myös kainuulaisen lapsen ja nuoren mahdollisuuksia edetä urheilijan polulla. Kainuun Liikunnan yhteys urheiluopistoon ja Vuokatti-Ruka urheiluakatemiaan tiivistyy entisestään, mikä toivottavasti poikii uusia avauksia myös urheiluseurojen toimintaan, Takalo sanoo.

Kainuun säätiön, Kajaanin kaupungin koulutusliikelaitoksen ja Suomen Hiihtoliiton välinen yhteistyö Vuokatin säätiön hallituksessa on Takalon mukaan ollut etenkin viime aikoina toimivaa.

- Urheiluopiston kehittäminen on lähtenyt nyt hyvään vauhtiin. Kainuulaiset toimijat ja Hiihtoliitto ovat löytäneet hallituksessa yhteisen sävelen ja suuntaviivat, joilla urheiluopisto tulee palvelemaan jatkossa entistä paremmin niin liikuntamatkailua kuin suomalaista hiihtourheiluakin.


Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama