Polvi valmis taistelemaan parapyöräilyn maailmancupissa Ostendessa - maailmancupia johtava Sopanen jää pois

Kuva: Mikko Peltonen

Kuva: Mikko Peltonen

Parapyöräilyn maailmancup jatkuu viikonvaihteessa Belgian Ostendessa, jossa suomalaisedustuksesta vastaa hyvässä vireessä oleva H1-luokan käsipyöräilijä Teppo Polvi.

Kahden ensimmäisen kilpailun jälkeen maailmancupin kokonaispisteissä jaetulla kolmannella sijalla olevan Polven valmistautuminen Belgian osakilpailuun sujunut aurinkoisissa merkeissä.

- Lauantaisen maantiekisan reitti on lähes sama kuin viime vuonna, mutta perjantain aika-ajo ajetaan täysin uudella reitillä Ostenden kaupungin rantatiellä. Kisapäiviksi on luvattu viileä keliä ja kovaa tuulta, vähän kuin kotipuolessa Nivalassa, joten tuttua juttua. Nyt kun Harri (Sopanen) ei ole maailmancupin johtajan paidassa kisassa mukana, täytyy paikata, jotta paita pysyisi Suomessa, Polvi sanoi Pyöräilyunionin tiedotteessa.

Polvi on kahden kilpailun jälkeen cupin kokonaispisteissä kolmantena tasapisteissä Tsekin Patrik Jahodan ja Italian Fabrizio Corneglianin kanssa. Ero toisena olevaan Sveitsin Benjamin Fruhiin on vain kahdeksan pistettä. Sopasen poisjäänti Belgian kilpailuista tarkoittaa sitä, että maailmancupin johtajan paita vaihtaa omistajaa joka tapauksessa ennen kesäheinäkuun vaihteessa Hollannissa ajettavaa kauden kahta viimeistä kilpailua.

- Harrin poisjäänti on valitettavaa, mutta tällaisia ovat taloudelliset realiteetit paran huippu-urheilussa. Emme me näiden asioiden kanssa aivan yksin joudu painimaan, mutta sapettaahan tämä. Ei maailmancupin kokonaiskisan johtajan paita ihan mitään jokapäiväistä herkkua suomalaispyöräilyssä ole. Olen vakuuttunut, että Teppo paikkaa tilannetta menestyksen suhteen, mutta nyt kun molemmat ovat kovassa iskussa, olisi ollut hienoa, että pojat olisivat päässeet yhdessä tekemään taktisia ratkaisuja maantiekisassa, parapyöräilyn päävalmentaja Mikko Peltonen sanoo.


Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama