Teppo Polvi polki aika-ajon voittoon Emmenissä

H1-luokan kilpailun kolmen kärki. Kuva: SPU

H1-luokan kilpailun kolmen kärki. Kuva: SPU

Käsipyöräilijöiden H1-luokassa nähtiin perjantaina suomalaisjuhlat, kun Teppo Polvi oli aivan omaa luokkaansa 18,2 kilometrin aika-ajossa Hollannin Emmenissä. Polvi oli aika-ajojen nopein.

Polvi siirtyi voiton myötä maailmancupin kokonaiskilpailun kärkeen. 49,7 kilometrin ratkaiseva maantieajo ajetaan huomenna lauantaina. Kokonaiskilpailun osalta Polven kovin kilpakumppani Sveitsin Benjamin Fuhr oli aika-ajossa kolmas. Edelleen neljällä urheilijalla on mahdollisuus voittaa MH1-luokan maailmancup. Huomenna on tulossa todella tiukka kisa.

- Ei ollut mikään täydellinen veto flunssan jälkimainingeissa, mutta tuntemuksiin nähden kieltämättä kelpo voittomarginaali. Harrin rengasrikko harmittaa, mutta huomenna isketään yhdessä maantiekisassa. Toivottavasti molempien vehkeet kestävät, Polvi totesi Pyöräilyunionin tiedotteessa.

Samassa luokassa kilpaili toisena suomalaisena Harri Sopanen. Hän oli puolimatkassa toisena, vain yhdeksän sekuntia Polvea perässä. Valitettavasti heti toisen kierroksen alkupuolella toinen takarengas puhkesi. Sopanen lopulta kuudes.

- Litkut piti barin verran ilmaa renkaassa, joten taistelin loppuun asti. Kyllä harmittaa vietävästi, koska meno tuntui rengasrikkoon asti todella hyvältä. Onneksi Teppo sentään hoiti tilanteen kotiin, Sopanen tuumasi.

Perjantaina maailmancupissa debytoi paratriathlonisti Liisa Lilja, joka oli WC2-luokan 17,2 kilometrin aika-ajossa neljäs.

- Olen tyytyväinen aikaan ja kisan tehoihin, mutta valitettavasti UCI:n luokittelu ei ole aivan kohdillaan. Muut samassa luokassa kisaavat pystyvät ajamaan muun muassa putkelta. Tosin tämä oli enemmän kokemuksen hakua tulevaisuutta ajatellen ja samalla myös tukemaan paratriahtlonin pyöräilyosuutta, Lilja kommentoi.

Parapyöräilyn päävalmentaja Mikko Peltonen oli myös näreissään Liljan luokittelusta.

- Teimme kilpailun jälkeen protestin Liljan aiemmin viikolla tapahtuneesta luokittelusta. Liisa luokiteltiin toisen kerran uuden luokittelupaneelin toimesta aika-ajokisan jälkeen. Valitettavasti Liisa on UCI:n pääluokittelijan mukaan rajatapaus C1- ja C2-luokan välillä. Vastaavissa tapauksissa aiempi luokitus jää voimaan. Liisan luokitus pysyy siis WC2: sena. Nyt kun on vertailukohtaa paratriahtlonin luokitukseen ja lajin luokituksessa käytettäviin testimetodeihin, täytyy todeta, että UCI:lla olisi paljon opittavaa. Luokittelu on kuitenkin koko vammaishuippu-urheilun lähtökohta, Peltonen muistutti.


Premiumsport.fi

ulvang banneri