Teppo Polvi varmisti maailmancupin kokonaiskilpailun voiton

Kuva: SPU

Kuva: SPU

Käsipyöräilijöiden H1-luokassa nähtiin lauantaina suomalaisherkkua, kun Teppo Polvi voitti maailmancupin osakilpailun Hollannin Emmenissä. 49,7 kilometrin kisavoitto varmisti suomalaiselle maailmancupin voiton.

Harri Sopanen oli lauantain kisassa kolmas ja loppupisteissä viides.

Polvi oli väsynyt, mutta onnellinen kilpailun jälkeen. Parapyöräilyn päävalmentaja Mikko Peltonen hehkutti, että Polvi kykeni toteuttamaan suunnitelmansa. Polvi lähti heti ensimmäisellä kierroksella irti, ottaen ratkaisut käsiinsä, eikä tyytynyt varmistelemaan.

- Kova ja tasainen kilpailu. Mielestäni ainakin viisi kilpailijaa olisi voinut voittaa tänään. Hyvissä ajoin päätin irtautua ja puristin loppuun saakka. Harrikin oli tänään hyvin joukossa mukana. Seuraavana meillä on ohjelmassa Etelä-Afrikassa MM-kisat, jonne lähdetään Harrin kanssa tavoittelemaan pääsyä kärkikahinoihin, Polvi tuumasi Pyöräilyunionin tiedotteessa.

Parapyöräilyn päävalmentaja oli luonnollisesti myös iloinen mies mahtavan suomalaispäivän päätteeksi.

- Harri säesti hienosti kisan alkuvaiheessa, mutta toisella kierroksella hän ajoi tiukan u-käännöksen pitkäksi suoja-aitoihin. Harri kaatui kyljelleen, mutta pääsi yleisön tuella takaisin pystyyn. Hän piti haaverista huolimatta kolmannen sijan maaliin saakka. Muista kokonaiskilpailua tavoitelleista ei ollut lopulta kunnon vastusta Tepolle, vaan hänen vauhti sulatti muut, Peltonen hehkutti.

- Olen todella ylpeä molempien poikien edesottamuksista. Tekevät kovaa duunia intohimolla ja kovalla menestymisen tahdolla, ja tässä tulos. Seuraava etappi Etelä-Afrikassa ajettavat MM-kilpailut elo-syykuun vaihteessa, hän lisäsi.

Perjantaina maailmancupissa debytoinut paratriathlonisti Liisa Lilja urakoi Emmenissä sunnuntaina, kun vuorossa on WC2-luokan 56,8 kilometriä.

Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama