Syyskuun alun Halti Outdoor Weekend tarjoaa metsänautintoja jokaiselle Vuokatissa

Kuva: Halti Outdoor Weekend

Kuva: Halti Outdoor Weekend

Halti Outdoor Weekend 1. –3. syyskuuta on tapahtuma jokaiselle metsäliikkujalle.

Vaihtoehtoja on niin vaeltajille, polkujuoksijoille kuin maastopyöräilyn/fatbiken harrastajille. Kaupan päälle pääsee nauttimaan Vuokatin upeista vaaramaisemista ja vaaroilta avautuvista näkymistä, ultramatkan polkujuoksijat pääsevät kokemaan myös Hiidenportin kansallispuiston mykistävän kanjonin.

Tapahtuman pääareenan muodostavat Vuokatin vaarat, joista kukin voi nauttia tavallaan. Toiselle ne tarjoavat fyysisiä haasteita, kun taas toinen löytää niistä unohtumattomia vaelluselämyksiä. Pisimmillä vaellusreiteillä osallistujat pääsevät kokemaan muun muassa Vuokatin UKK-reitin legendaarisen 13 vaaran ylityksen. Vuokatinvaara on tuttu "työympäristö" maajoukkueleireiltä hiihtäjä Laura Monoselle. Mononen ei polkujuoksutapahtumiin ole osallistunut, mutta Vuokatissakin paljon leireillyt viestihiihdon MM-pronssimitalisti juoksee mieluiten metsäpoluilla.

– Pääsääntöisesti juoksen poluilla, kesällä juoksua harjoittelustani on 25 tunnin viikoista 10–15 tuntia. Polkujuoksu on mukavaa, aikakin kuluu nopeammin. Vuokatin Vaelluksella on jyrkkää pätkää ylös- ja alas osittain, jos meinaa juosta koko reittiä. Vuokatissa ollessani tykkään Sapporo-lenkistä, sen voi juosta kokonaan. Polkujuoksu sopii kaikille, mutta hyviin maastojuoksukenkiin kannattaa satsata, Mononen kannustaa kaikkia menemään metsään.

Halti Outdoor Weekend on uusi syyskauden avaustapahtuma Vuokatin vaaramaisemissa. Tapahtuma kokoaa yhteen vaelluksen, polkujuoksun ja maastopyöräilyn/fatbike harrastajat. Matkaan kannattaa lähteä koko perheellä, sillä tarjontaa löytyy niin trail running -harrastajille, leppoisammasta vaeltamisesta kiinnostuneille kuin perheen pienimmillekin. Lisäksi tapahtuman yhteydessä kamppaillaan Vaelluksen MM-mitaleista, joten paatuneimmatkaan eränkävijät eivät jää kylmäksi.

Tapahtuman sivut.

Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama