Hara paras suomalainen pyöräsuunnistuksen EM-pitkällä - tytöissä kaksoisvoitto

Marika Hara. Kuva SM-kilpailuista. Kuva: Paula Lehtomäki/SSL

Marika Hara. Kuva SM-kilpailuista. Kuva: Paula Lehtomäki/SSL

Ranskan Orleansissa kilpailtavien pyöräsuunnistuksen EM-kisojen pitkä matka sujui suomalaisilta vaihtelevasti. Radan helppous harmitti, mutta nuorten 17-sarjassa päädyttiin kaksoisvoittoon.

Naisten voittaja, Venäjän Olga Shipilova Vinogradova piti ylivoimaista vauhtia, jättäen toiseksi tullutta Ranskan Gaelle Barletia lähes neljä minuuttia. Pronssille suunnisti Britannian Emily Benham, keskimatkan voittaja. Suomen naisista korkeimmalle sijoittui Marika Hara kahdeksannella sijallaan, 8.34 ylivoimaiselle venäläiselle jääneenä.

- Ajo ei kulkenut tänään ja jalat oli tukkoiset. Tein myös hirveän hölmöjä reitinvalintoja, kun ei jaksanut keskittyä. Rata oli helppo ja tuli kierrettyä välillä turhaan, Hara kommentoi päivän suoritusta Suunnistusliiton tiedotteessa.

Miesten puolella parhaasta suomalaissijoituksesta vastasi jälleen Jussi Laurila, ollen kahdestoista. Vain viisi sekuntia Laurilaa perässä tuloksista löytyy kolmannelletoista sijalle suunnistanut Pekka Niemi. Miesten kilpailun voitti Tanskan Rasmus Soegaard, hopealle sijoittui Venäjän Ruslan Gritsan ja pronssille isäntämaan Baptiste Fuchs.

- Kisa oli täyttä ajoa ja rata jopa tylsä arvokisoihin. Ainoalla kunnon reitinvalinnalla tuli virhe. Olisin kaivannut mäkiä. Olen kuitenkin osaltani tyytyväinen, ajoin niin kovaa kuin pääsin. Maalissa ajattelin että "nytkö tää jo loppuu?", kertasi Laurila, joka olisi toivonut kisalle lisää pituutta.

Tyttöjen sarjassa kaksoisvoitto

20-vuotiaiden miesten sarjassa parhaiten sijoittuivat viidennelle sijalle suunnistanut Juha Lilja sekä kuudenneksi tullut Jesper Lindahl. Tyttöjen 17-sarjassa sen sijaan mitaliputki jatkui, kun Saara Yli-Hietanen otti jälleen voiton ja Eveliina Välimaa suunnisti hienosti hopealle. Samanikäisissä pojissa Tomi Nykänen suunnisti parhaana suomalaisena sijalle kahdeksan.

- Hyvältä tuntuu, suunnistus oli ok, fyysisesti ei niin hyvä. Terävyys puuttui, mutta lopussa sain painettua. Suunnistuksellisesti tänään oli paljon puhtaampi suoritus kuin tiistaina ja oli kiva ottaa kaksoisvoitto, Yli-Hietanen iloitsi.

Hopealle suunnistanut Välimaa saavutti toistaiseksi uransa parhaan arvokisasijoituksen. Kipeän selän kanssa kisannut Välimaa kertoi, että kovaa piti ajaa.

- Selkään sattui, mutta yritin vaan mennä kovaa. Loppulenkillä oli pientä hakemista ja myös yksi kolari tuli lopussa rastilla.


Premiumsport.fi

ulvang banneri