Sunnuntain Järvestä järveen Swimrun-kilpailussa käytiin tiukka kamppailu voitosta

Järvestä Järveen -swimrunin naisten sarjan nopein pari Jenna Säkkinen ja Henrika Backlund. Kuva: Kaisa Telilä

Järvestä Järveen -swimrunin naisten sarjan nopein pari Jenna Säkkinen ja Henrika Backlund. Kuva: Kaisa Telilä

Sunnuntaina järjestetyssä Järvestä järveen swimrun-kilpailussa Espoon Luukissa käytiin hurjaa taistelua voitosta lajin sprinttimatkalla. Mukana oli muun muassa Ruotsissa kolmen viikon päästä käytäviin lajin MM-kisoihin päässeitä joukkueita, joista viisi oli Suomesta sekä yksi Venäjältä.

Swimrun on laji, jossa kokonaan viitoitetulla radalla on vuorotellen uinti- ja juoksuosuuksia. Sunnuntain kilpailussa oli seitsemän järveä, joilla uitiin yhteensä 11 uintiosuutta. Kokonaismatkaa kilpailulle kertyi 13 kilometriä, josta uinnin osuus oli 2,2 kilometriä.

- Laji on saavuttanut suuren suosion, joten tapahtumassa oli mukana paljon myös ensikertalaisia ja kuntoilijoita, kertoo ratamestari ja kilpailunjohtaja Kristiina Vaano.

LaketoLakeSwimrunSekaKTellilaKoko kilpailun nopein pari ja sekasarjan voittajat Thomas Schrewen ja Jasmina Glad-Schrewen. Kuva: Kaisa Telilä

Nopeimmin radan suorittivat joukkue Say NO to doping (Jasmina Glad-Schreven ja Thomas Schreven) ajalla 1.22,27. He uusivat viime vuoden voittonsa parantaen huimasti aikaansa yli kolmella minuutilla käyden kovaa kamppailua toiseksi tulleen joukkueen Mbros powered by Sailfish (Jaakko ja Ville Mäkelä) kanssa. Kärkitiimit saivat toisistaan vauhtiapua, sillä joukkueiden välillä oli näköyhteys koko kilpailun ajan.

Jaakko ja Ville Mäkelä tulivat miesten sarjan ykkösiksi ajalla 1.23,17 voittaen Ranskasta tulleen kaksikon yli 15 minuutilla. Joukkue Porkkala swimrun (Henrika Backlund ja Jenna Säkkinen) taisteli hienosti koko kilpailun pronssisijalle voittaen naisten sarjan toiseksi tulleen venäläisjoukkueen lähes kymmenellä minuutilla.

LaketoLakeSwimrunKaitalampiSEerolaSwimrun-kilpailijat Kaitalammessa. Kuva: Severi Eerola

- Tapahtuma oli osa Suomi100 -ohjelmaa ja keräsi mukaan osallistujia myös ulkomailta. Ranskalaiset kilpailijat olivat erityisen liikuttuneita alueen upeista järvistä, metsistä sekä kallioista, kertaa Vaano.

Swimrunin MM-kilpailut eli ÖTILLÖ kilpaillaan syyskuun 4. päivä Tukholman saaristossa.

Tulokset ja GPS-seuranta

Premiumsport.fi

ulvang banneri