Ingrid Stengård pyöräsuunnistuksen MM-keskimatkan neljäs

Ingrid Stengård. Kuva: Timo Mikkola/SSL

Ingrid Stengård. Kuva: Timo Mikkola/SSL

Pyöräsuunnistuksen MM-kilpailut Liettuassa alkoivat keskimatkan kilpailulla, joka ajettiin sateisessa säässä Vilnassa.

Suomalaisista keskimatkalla parhaiten onnistui Ingrid Stengård, joka oli kilpailun neljäs. Ero voittajaan Venäjän Olga Shipilova Vinogradovaan oli lähes 8 minuuttia.

- Onnistuin ajamaan taktiikkani mukaisesti ja välttämään suunnistusvirheitä. Kunto ei ole ollut toivottu kesäkuun sairastelujen jälkeen ja kaksi minuuttia perääni lähtenyt venäläinen sai minut kiinni jo kolmosrastille. Totesin, että tuohon vauhtiin ei ole mitään jakoa ja parempi tulos tulee omalla suorituksella, virheiltä välttynyt Stengård iloitsi Suunnistusliiton tiedotteessa.

Suomalaisnaisista podiumille ylsi myös Marika Hara, joka ajoi viidenneksi.

- Perjantaina alkanut flunssa painoi ja sen verran ajoin, kun pystyin, mutta rankkaa se on, kun happi ei kunnolla kulje, Hara harmitteli huonoon kohtaan tullutta sairastumista.

Laurila lähes mitalivauhdissa

Suomalaismiehistä parasta vauhtia piti viikkoa sitten EM-kilpailussa Ranskassa mestaruuden nimiinsä ottanut Jussi Laurila. Laurila oli tyytyväinen virheettömään suoritukseensa haastavassa maastossa.

- Maalissa oli sellainen tunnelma, että joutui ajamaan koko matkan käsijarru päällä ja suunnistus hidasti menoa. Maasto oli sellainen, että oli pakko vaan pysyä kartalla ja virheitä ei tullut. Tämä oli ihan hyvä alku kisoille, Laurila iloitsi ja ennakoi, että huomenna ajettavassa yhteislähtökilpailussa pääseekin näyttämään myös vauhtia.

Keskimatkan maailmanmestaruuden voitti Tsekin Krystof Bogar. Tiukassa kilpailussa kaikki podiumille ajaneet kuusi urheilijaa olivat vain parin minuutin päässä voittajasta.

Nuorissa podiumsijoja

Aikuisten MM-kilpailujen yhteydessä käytiin myös nuorten MM-kilpailut. Suomalaisista parhaiten onnistui vasta 14-vuotias Kaarina Nurminen, joka oli ensimmäisessä MM-startissaan hienosti neljäs.

- Radalla oli paljon ylämäkiä ja liukkaita alamäkiä, jotka piti ottaa varovasti. Isoja virheitä ei tullut, mutta sijoitus oli silti iso yllätys. On hieno saada onnistuminen heti kisaviikon alkuun, Nurminen tunnelmoi.

Nuorissa miehissä niin ikään ensimmäisissä MM-kilpailuissa ajava 18-vuotias Teemu Kaksonen onnistui hienosti ja sijoittui kilpailussa kuudenneksi.

- Lopussa tuli pieni ohiajo, mutta muuten ei isompia virheitä tullut. Rata oli rankka ja liukkaalla pohjalla oli vaikea ajaa, Kaksonen pohdiskeli suoritustaan.

Pyöräsuunnistuksen NMM-kilpailut ja MM-kilpailut jatkuvat tiistaina ajettavalla yhteislähtökilpailulla.

Tulokset

Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama