Kolme suomalaisnaista kuuden joukkoon pyöräsuunnistuksen MM-pitkällä

Ingrid Stengård. Kuva: SSL

Ingrid Stengård. Kuva: SSL

MM-pitkä matka toi Suomelle hyviä sijoituksia 10 parhaan joukkoon joka sarjassa, mutta henkilökohtaiset mitalitilit jäivät edelleen avaamatta.

Suomen naiskolmikko Ingrid Stengård, Marika Hara ja Antonia Haga osoittivat olevansa lähes tasavahvoja MM-pitkällä matkalla ja naiset jakoivatkin sijat 4, 5 ja 6, minkä lisäksi Ruska Saarela ajoi sijalle 8. Voiton otti Britti Emily Benham ennen Tsekin Martina Tichovskaa ja Venäjän Olga Shipolova Vinogradovaa. Stengård jäi pronssista reilun pari minuuttia.

- Onko minun pakko aina saada näitä neljänsiä sijoja? Kyllä se harmittaa, vaikka ero mitaliin oli sen verran, että ei siinä jossiteltavaa jäänyt. Keskiosasta rataa olin vähän epävarma ja vauhti tippui. Sitten sain porukkaa kiinni ja vauhti varmasti kasvoi huomaamatta, lukuisia podiumsijoituksia MM-areenoilta saavuttanut Stengård harmitteli päivän sijoitusta.

Flunssasta kärsinyt Marika Hara oli tyytyväinen tulokseesa, sillä aamupäivän olotilan perusteella se olisi voinut olla jotain aivain muutakin.

- Olo oli tukkoinen, mutta päätin lähteä alussa reippaasti ja himmata sitten loppua kohti. Kun näin edellä lähteneen kovan menijän, jouduin miettimään vaikeaa valintaa, painaako loppuu asti vai rauhoitella menoa. Rata oli hauska ja maasto mukavaa, Hara kiitteli runsasrastista, keskimatkan tyyppistä rataa.

Laurila kahdeksas

Jussi Laurila oli parhaana suomalaisena MM-pitkän matkan kahdeksas. Ero mitalisijoihin oli 2,5 minuuttia.

- Alun otin varmasti, mutta yritin kuitenkin pitää tasaista vauhtia ja tehdä järkeviä reitinvalintoja. Lopussa olisi varmaan pitänyt mennä suoraviivaisemmin ja vähän riskillä, jotta sija olisi ollut parempi, Laurila pohdiskeli tasaisen varmaa suoritustaan.

Kilpailun voitti Tanskan Rasmus Soegaard ennen Tsekin Jiri Hradilia ja Venäjän Anton Foliforovia. Hyvää vauhtia pitänyt Pekka Niemi hylättiin juomarastilla unohtuneen leiman takia.

Mitalisijat lähellä nuorissa

Suomen nuoret miehet osoittivat hyvää vauhtia ja tasaisuuttaan Vilnassa ajetulla MM-pitkällä, sillä suomalaisia sijoittui viisi 11 parhaan joukkoon. Parasta vauhtia piti Sakari Puolakanaho, joka oli lopulta viides. Muista suomalaisista Juha Lilja oli seitsemäs, Verneri Nieminen yhdeksäs, Jesper Lindahl 10. ja Eerik Nurminen 11.

- Pieniä virheitä tuli jonkin verran ja kunnon matkavauhtia en pystynyt pitämään. Jos turhat virheet olisi saanut pois ja pari huonoa reitinvalintaa, niin voisin olla tyytyväinen, Puolakanaho harmitteli päivän virheitä.

Kilpailun voitti Tanskan Thomas Steinthal ennen Sveitsin Adrian Jaeggia ja Liettuan Nojus Kalvaitisia.

Pitkä matka ei tänään ollut nuorten suomalaisnaisten päivä. Parhaiten onnistui kisaviikolla hyviä suorituksia tehnyt nuori Kaarina Nurminen, joka oli yhdeksäs.

- Ihan perushyvä suoritus, mutta lopussa selkää alkoi särkeä ja en pystynyt enää keskittymään. Siitä seurasi sitten paljon virheitä, Nurminen kertoi kisaviikon tuomasta väsymyksestä.

Pyöräsuunnistuksen MM-kilpailut päättyvät lauantaina Vilnan keskustassa käytävään MM-sprinttiin.

Tulokset


Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama