Elisa Neuvonen käveli pronssia Universiadeissa

Kuvituskuva. Kuva: Creative Commons

Kuvituskuva. Kuva: Creative Commons

Lappeenrannan Urheilu-Miesten Elisa Neuvosen mainio kilpailukausi sai yllätyskuorrutuksen, kun hän käveli kolmanneksi Universiadien 20 kilometrillä Taipeissa Taiwanissa.

Ankara, yli 30 plusasteen helle söi vauhtia, joka näkyi ajoissa. Neuvonen varmisti pronssimitalin tasaisella vauhdinpidolla ajalla 1.42.50.

- En ollut varautunut siihen, että voisin olla mitaleilla. Olin kyllä haaveillut siitä, mutta kun katselin tilastoaikoja, en pitänyt sitä realistisena, Neuvonen sanoi Suomen Urheiluliiton tiedotteessa.

Kilpailun voitti Ukrainan Inna Kashina ajalla 1.39.44. Kiinan Xia Zhang oli toinen (1.41.18). Neuvosen menestys irtosi maltilla ja kilpailun loppuun löytyneellä kirivaihteella.

- Noin 10 kävelijän ryhmä lähti kilpailun alussa kärkeen pitämään vauhtia. Itse aloitin rauhallisemmin ja menin aika tasaisesti. Jossain 10 kilometrin jälkeen sieltä alkoi tulla selkiä vastaan. Sitten kuulin, että pronssiin on puoli minuuttia, Neuvonen sanoi.

Mitalimahdollisuus toi isäpuhtia. Neuvonen kytki päälle kirivaihteen ja nousi pronssille.

- Hyvin pystyin pitämään tekniikan kasassa. Viimeinen kilometri oli minulle kilpailun nopein, Neuvonen sanoi.

Neuvonen, 26, on tällä kaudella kohentanut ennätystään kaikilla kilpailumatkoilla. Kautta on vielä jäljellä, mutta hyvä kesä antaa jo nyt pontta tuleville vuosille.

- Jos ensi vuonna pääsisi EM-kisoihin, sitten seuraavana vuonna MM-kisoihin ja sen jälkeen olympialaisiin. Siinä olisi hyvä arvokisasuora, Neuvonen kaavaili.

Tulokset

Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama