Marika Haralle 11. pyöräsuunnistuksen MM-kulta sprintistä Liettuassa

Marika Haran mitaliputki MM-kisoissa jatkui. Kuva: SSL

Marika Haran mitaliputki MM-kisoissa jatkui. Kuva: SSL

MM-pyöräsuunnistukset päättyivät Liettuassa Suomen kolmen mitalin sprinttipäivään. Päivän tähtihetki oli Marika Haran ottama sprintin maailmanmestaruus, jota täydensivät Jussi Laurilan MM-hopea ja Juha Liljan NMM-hopea.

Marika Haran 11. MM-kulta tuli lähes minuutin erolla hopealle ajaneeseen Emily Benhamiin. Pronssia kilpailussa otti Venäjän Olga Vinogradova Shipolova.

- Päätin ottaa alun ylämäen rauhassa. Puolessa välissä tuli totaalinen ajatuskatkos lyhyellä rastivälillä ja hukkasin täysin, mihin olin menossa. Siitä selvisin ja loppu olikin pelkkää luukutusta. Kyllä tämä oli hieno kisa ja hieno voitto, Marika Hara iloitsi mitalistaan.

Suomalaisnaisten hienoja suorituksia päätöspäivänä täydensi Antonia Hagan neljäs sijä. Ero mitaliin jäi yhdeksään sekuntiin.

- Tokavikalle rastille tuli mutka ja siihen meni mitali. Toki matkaa hidasti, kun itävaltalainen tuli mäessä vastaan ja väistäessä lensin sarvien yli. Kokonaisuutena kuitenkin hyvä rata ja hyvin meni, Haga harmitteli mitalin menetystä, vaikka tuloksena olikin uran paras henkilökohtainen sijoitus.

Suomen juhlapäivää täydensi Jussi Laurilan MM-hopea.

- Alun fyysisesti rankan alun menin omilla vauvuuksillani ja lopun hiekkatiellä tuntui, että ei pääse mihinkään, vaikka lujaa ajoinkin. Vaativa rata ja onhan se pirun hienoa, että vauhti riitti mitaliin, parin viikon takainen keskimatkan Euroopan mestari iloitsi viikon onnistumista.

Juha Liljalle NMM-pronssia

Kisaviikon viimeinen päivä toi mitalin myös nuorissa, kun ensimmäisissä MM-kilpailuissaan ajava Juha Lilja onnistui nappaamaan sprintin NMM-pronssia..

- Pari pientä pysähdystä tuli, mutta muuten sujui hyvin. Rata oli monipuolinen, kun tarjolla oli metsää, korttelia ja puistoa. Kyllä mitalin ansiosta viikosta jäi hyvät tunnelmat, Lilja iloitsi.

Suomalaismiesten kovaa tasoa kuvastaa se, että 10 parhaan joukosta löytyy viisi suomalaista: Teemu Kaksonen oli 6., Jesper Lindahl 8., Eerik Nurminen 9. ja Sakari Puolakanaho 10.

NMM-sprintissä naisten paras oli kuudenneksi suunnistanut Saara Yli-Hietanen.

- Menin tosi rauhassa ja lopussa tuli yksi virhe. Ajo oli väsynyttä. Kisaviikko painaa jo jaloissa, Yli-Hietanen pohdiskeli.

10 parhaan joukosta löytyy myös Jutta Nurminen, joka oli 9. ja Kaarina Nurminen, joka oli 10.

Tulokset


Premiumsport.fi

ulvang banneri