Suomi menestyi Taipein kesäuniversiadeissa - kotiin tuomisina neljä mitalia

Kuva: Olympiakomitea

Kuva: Olympiakomitea

Suomen joukkue esiintyi edukseen viikonloppuna päättyneissä 29. kesäuniversiadeissa Taipeissa.

Suomen saaliina oli yhteensä neljä mitalia: yksi kulta, yksi hopea ja kaksi pronssia. Taipein mitalisaldoa paremmin Suomi on menestynyt viimeksi vain kahdesti: 1967 Tokiossa ja 1975 Roomassa.

Ari-Pekka Liukkonen ui kultaa 50 metrin vapaauinnissa, Juuso Hassi oli hopealla 10-ottelussa ja pronssille ylsivät 20 kilometrin kävelyssä Elisa Neuvonen ja keihäänheitossa Jenni Kangas. Pistesijoja saavutettiin Taipeista 14.

Juoksu- ja kävelymatkoilla parhaista tuloksista vastasivat pronssimitalisti Elisa Neuvonen 20 kilometrin kävelyssä ja neljänneksi 3000 metrin esteissä sijoittunut Topi Raitanen.

Kaikkiaan Suomi on saavuttanut kesäuniversiadeissa 39 mitalia, joista 12 on kultaisia.

- Realistisesti odotettavissa ollut mitalimäärä ylitettiin, joten voimme olla tyytyväisiä. Paitsi mitalit ja useat pistesijat, niin ilahduttavaa oli myös joukkuelajien hyvä menestys, molemmat palloilujoukkueet selviytyivät kahdeksan parhaan joukkoon. Ylipäätään joukkueen yleinen ilme ja yhteenkuuluvuus oli hienoa seurattavaa. Kannustusta yli lajirajojen nähtiin koko kisojen ajan ihailtavasti, jo yhdeksännen kerran joukkueenjohtajana kesäuniversiadeissa toiminut Jukka Tirri paketoi Olympiakomitean tiedotteessa.

- Toivottavasti mahdollisimman moni näistä urheilijoista nähdään Tokion Olympialaisissa kahden vuoden päästä. Uskon, että moni sai täältä tärkeää kokemusta mukaansa uransa jatkoon, Tirri sanoo.

Seuraavat kesäuniversiadit käydään Napolissa Italiassa 2019.

Kaikki suomalaisten tulokset Tapeissa on nähtävissä Olympiakomitean sivuilta.


Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama