Parapyöräilyn MM-kilpailut alkavat Etelä-Afrikassa

Teppo Polvi ja Harri Sopanen. Kuva: SPU

Teppo Polvi ja Harri Sopanen. Kuva: SPU

Suomen kolmikko on valmiina aloittamaan Etelä-Afrikan Pietermaritzburgissa MM-kilpailunsa torstaina aika-ajolla.

Käsipyöräilijäkolmikosta Teppo Polvi (H1) ja Harri Sopanen (H1) ovat ajaneet reittejä vuonna 2015 maailmancupin finaaleissa, Jani Peltopuro (H3) sen sijaan on joukkueen ensikertalainen.

- Aika-ajoreitti on petollisen kova. 7,75 kilometrin reitillä ei ole käytännössä yhtään tasaista kohtaa, joka noustaan tai lasketaan. Vauhdinjaossa onnistuminen on erittäin oleellista. Reitti on lähes kokonaisuudessaan aukeaa, ja varsinkin pitkällä maantieosuudella, joka ajetaan edestakaisin puuskittaiset tuulet repivät. H1:llä ajetaan kaksi kierrosta, H3:lla kolme kierrosta, valmentaja Mikko Peltonen kertoo Pyöräilyunionin tiedotteessa.

Maantiekisa ajetaan lauantaina Pietermaritzburgin keskustan tuntumassa.

- Reilun kuuden kilometrin reitti on melko suoraviivainen. Tälläkin reitillä 75% on loivaa nousua tai laskua, tasamaata on edessä vain maali-ja lähtöalueen puisto-osuudella. Pinta ei ole sileää ja rullaavaa eurooppalaista asfalttia, vaan ajoittain todella karkeaa ja kuoppaista, Peltonen sanoo.

H1-luokassa mukana kaksi aikaisempien MM-kisojen mitalistia, jotka eivät ole kauden 2015 jälkeen kilpailleet Euroopassa ollenkaan: Etelä-Afrikan Pieter De Preez ja Australian Grant Nickel.

Suomalaisista Peltopuro on sairastellut talvella ja keväällä sen verran, ettei hän ole päässyt kilpailemaan maailmancupeissa. Sopanen ja Polvi ovat olleet kärkisijoilla jatkuvasti, joten mitalitaistoon on Etelä-Afrikassakin hyvä sauma.

 

Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama