Halti Outdoor Weekend käynnistyy perjantaina: Ohjelmassa vaellusta, polkujuoksua ja maastopyöräilyä

Kuva: Kainuun Liikunta

Kuva: Kainuun Liikunta

Tulevana viikonloppuna järjestetään Vuokatissa kaikkien aikojen ensimmäinen Halti Outdoor Weekend. Kyseessä on Kainuun suurin ja monipuolisin ulkoilutapahtuma, joka on täynnä tekemistä kaiken ikäisille.

Perinteinen Vuokatin Vaellus on järjestetty vuodesta 1945 alkaen ja tänä vuonna tapahtuma laajenee koko viikonlopun kestäväksi, monipuoliseksi vaelluksen, polkujuoksun ja maastopyöräilyn kokonaisuudeksi.

Tapahtuman pääareenana toimivat upeat Vuokatin vaarat, jotka tarjoavat sekä fyysisiä haasteita että unohtumattomia vaelluselämyksiä. Pisimmillä vaellusreiteillä osallistujat pääsevät kokemaan Vuokatin legendaarisen 13 vaaran ylityksen ja ultramatkan polkujuoksijat saavat kokea Hiidenportin kansallispuiston mykistävän kanjonin.

- Monien tutkimusten mukaan liikkuminen luonnossa lisää elinvoimaa ja luovuutta sekä lievittää stressiä ja parantaa keskittymiskykyä. Olemme yhdessä Haltin ja muiden yhteistyökumppaneiden kanssa rakentaneet tapahtuman, johon on helppo tulla koko perheellä liikkumaan ja nauttimaan ainutlaatuisesta Kainuun luonnosta., kertoo tapahtumapäällikkö Marita Kaipainen Kainuun Liikunnasta.

Viikonlopun aikana Vuokattihallissa ja sen ympäristössä on tarjolla monenlaista tekemistä ja näkemistä. Luvassa on muun muassa varustedemoja ja maksuttomia luentoja. Iivo Niskasen valmentaja Olli Ohtonen luennoi kestävyysharjoittelusta polkujuoksijan näkökulmasta ja vuoristo-opas Josef Westerlund opastaa onnistuneen vaellusretken suunnitteluun ja toteutukseen. Vaelluksen jälkeen on mahdollista huoltaa kehoa metsäjoogassa. Perheen pienimmät pääsevät nikkaroimaan linnunpönttöjä, rapsuttamaan kaverikoiria ja tutustumaan pelastusajoneuvoihin.

Halti Outdoor Weekendiin odotetaan tänä vuonna noin tuhatta kävijää ja tapahtuman toteutukseen osallistuu noin 100 talkoolaista. Tapahtumiin voi ilmoittautua vielä paikan päällä. 

Halti Outdoor Weekend tulevaisuudessa myös ulkomaille

Pääyhteistyökumppanina Halti on satsannut Outdoor Weekendin kehittämiseen merkittävästi.

- Haltin missio on inspiroida ihmisiä liikkumaan luonnossa ja tämä on yksi luonnollinen tapa toteuttaa sitä. Tulemme myös mahdollistamaan Halti Outdoor Weekend tapahtuman tulevaisuudessa ulkomailla. Vastaava tapahtuma toteutetaan pilottina Kiinassa keväällä 2018, yhdessä paikallisen kumppanin kanssa. Suomen puhdas ja
ainutlaatuinen luonto ja suomalaisten mutkaton suhtautuminen luontoliikkumiseen on kansainvälisesti ainutlaatuista. Haltin tekninen osaaminen neljän vuodenajan vaatettamiseen ja varustamiseen tukee rooliamme tapahtuman kumppanina, kertoo Haltin toimitusjohtaja Sami Kiiski.

Halti Outdoor Weekend on Haltin Suomi 100 –yhteistyöhanke ja osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa. 

- Yhteistyöllä haluamme juhlistaa suomalaista luontoa ja 40-vuotista tarinaamme. Haluamme innostaa luontoon myös ihmisiä jotka eivät sinne syystä tai toisesta itse hakeudu. Olemme yhdessä Kainuun Liikunnan ja HOPE hyväntekeväisyysjärjestön kanssa sponsoroineet tapahtumaan perheitä, joilla ei taloudellisista syistä johtuen olisi muuten mahdollisuutta osallistua. Varustamme heidät ja opastamme heitä erätaitoihin. Haluamme näin tukea nuoria uuden harrastuksen aloittamisessa, jatkaa Haltin Brand Manager Hanna-Liisa Erkheikki.

Viikonlopun tapahtumia:

Vaelluksen MM-kilpailut
Vuokatin Vaellus ja Vuokatin Yövaellus
Vuokatti Trail Challenge (Polkujuoksu: matkat 100km, 42km ja 23km)
Vuokatti Fatbike-maastopyörävaellus

Halti Outdoor Weekendin tapahtumasivut


Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama