Suomalaisilla pettymysten päivä maantieajossa parapyöräilyn MM-kilpailuissa

Kuva: SPU

Kuva: SPU

Maantieajo parapyöräilyn MM-kilpailuissa sujui suomalaisittain alakanttiin Etelä-Afrikan Pietermaritzburgissa. H1-luokassa Teppo Polvi oli kuudes ja aika-ajossa MM-kilpailun pronssia voittanut Harri Sopanen seitsemäs. Jani Peltopuro keskeytti H3-luokassa.

Polvi taisteli läpi kisan sijoista 5-6, mikä täysin epätavallista.

- Lähdin heti startista suunnitelman mukaisesti Du Preezin imuun ja pysyin siinä vauhdissa tasan kaksi kilometriä! Olin aivan tukossa lähdöstä maaliin, ei auttanut vaikka miten rimpuili. Yritin ajatella "pusketaan nyt, kyllä se lähtee vielä kulkemaan", mutta eipä lähtenyt, ei sinne päinkään. Reitin laskuosuudella tuntui kuin olisi ollut jarru päällä, ja aineenvaihdunta ei toiminut missään vaiheessa kisaa. Tyhjä jäi käteen näistä MM-kisoista, kyllä ottaa päähän, Polvi harmitteli.

Sopaselta puuttui flow.

- Vasta viimeisellä eli viidennellä kierroksella tuntui, että nyt alkaa aueta, muuten oli ehdottomasti kauden tahmeinta ajoa. Jäin ekalla kierroksella jannuista, kun ei kulkenut, ja ajoin kisan läpi täysin yksin. Tiedän, että näin aikainen aamukisa ei ole minulle aivan suotuisin, mutta ei tämä siihen kaatunut. Mielestäni palauduin hyvin torstaisesta aika-ajokisasta, välipäivä taisi olla myrkkyä, maailmancupeissa kun tottunut kisamaan peräkkäisinä päivinä, Sopanen sanoi.

H3-luokassa ajavan Jani Peltopuro maantiekisa oli epäonnea täynnä. Ensimmäisellä kierroksella ketjut tippuivat reitin röykyissä kahdesti ja hän jäi kärjestä puolitoista minuuttia. Peltopuro lähti ajamaan eroa sinnikkäästi kiinni, kunnes toisen kierroksen puolivälissä puhkesi toinen käsipyörän takarenkaista.

- Olin siinä vaiheessa niin kaukana kaikista muista, että katsoin parhaaksi heittää pyyhkeen kehään. Huollolla oli varakiekko, mutta huoltopaikkaan nilkuttaminen tyhjällä kumilla sekä renkaanvaihto olisi vienyt sen verran aikaa, että mut olisi lapattu ja pistetty kisasta joka tapauksessa sivuun seuraavalla kierroksella. Ei paljon lohduta, että alussa ajo oli aivan eri luokkaa kuin torstaina aika-ajossa ja tehot sillä tasolla kuin pitikin., Peltopuro sanoo.

Pettymys oli suuri myös parapyöräilyn päävalmentajalle Mikko Peltoselle.

- Syvä pettymys on päällimmäisin fiilis. Kauden aikaisempiin tuloksiin nähden odotukset H1-luokan suhteen totta kai kovemmat myös urheilijoilla. Janin pitkittynyt sairastelu alkukaudesta ja nyt uusi nousu aallonpohjasta kohti MM-kisoja ja painotus etenkin maantiejoon, ja vehkeet laukee totaalisesti, kisa ohi ennen kuin edes alkoi. Nyt on analyysin paikka. Tepon osalta on vahva epäily, että terveydentilassa ei kaikki kunnossa. Selvinnee, kun pääsemme tutkimuksiin Suomessa.

Tulokset


Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama