Suomalaiskaksikko valmiina huipentamaan kautensa soudun MM-kilpailuissa

Robert Ven. Kuva: Jari Heino

Robert Ven. Kuva: Jari Heino

Suomalaissoutajat Robert Ven ja Eeva Karppinen ovat olleet jo muutaman päivän Floridassa, jossa MM-kilpailut käydään ensi viikolla Sarasotassa. Suomen joukkueella on soudun valmennuspäällikkö Ilona Hiltusen mukaan kaikki kunnossa.

Suomalaiset ovat säätäneet veneet ja treenanneet sekä totutelleet lämpöön.

– Kuuma on, mutta pikkuhiljaa siihen alkaa tottua. Kisapaikka on vielä hyvin keskeneräinen. Rakentaminen viivästyi hurrikaanin takia, mutta kovin näyttävät ahkeroivan että valmista tulisi, Hiltunen sanoo Melonta- ja soutuliiton tiedotteessa.

Viimeistelyleiri Hämeenlinnassa ja muutenkin huippukuntoa on kaivettu suunnitelmien mukaan esiin.

– Tekniikkaan on keskitytty ja yritetty sieltä hioa pieniä juttuja, tuoda huippukunto esiin. Odotan hyviä suorituksia. Uskoisin, että kesän parhaat suoritukset tulevat MM-kisoissa. Sijoitukset ovat sitten mitä ovat, Hiltunen sanoo.

Molemmilla yksikkösoutajilla on kaikki edellytykset tehdä kauden parhaat suorituksensa kauden pääkilpailuissa.

– Kaikki mennyt ihan hyvin. Pitkä kausi, joten odotan jo, että pääsee kisaamaan. Paljon vaihtelua ollut reeneissä, koitetaan saada ne parhaat vedot näihin kisoihin, Ven sanoi.

Eeva Karppinen on samoilla linjoilla.

– Fiilis on hyvä, ja ollaan päästy vesille hyvin. Kuumuuteen yritetty sopeutua, mutta pitkät treenit tuntuvat vähän raskailta. Viimeistelytreenit tehdään vielä huomenna (tänään tiistaina) ja sen jälkeen alkaa kisaan keskittyminen, Karppinen sanoi.

Lisätietoja MM-kilpailuista tapahtuman sivuilta.


Premiumsport.fi

ulvang banneri