Urheiluministeri pelkää Korean konfliktia – Ranska jää olympialaisista kotiin, jos turvallisuustilanne heikkenee

Kuva: NordicFocus

Kuva: NordicFocus

Tulenarka tilanne Korean niemimaalla huolestuttaa Ranskan urheiluministeriä Laura Flesseliä. Hän on korkea-arvoisin poliitikko, joka on julkisesti ilmaissut huolensa Pohjois-Korean ja Etelä-Korean kiristyneistä suhteista sekä niemimaan pohjoispuolen ohjuskokeista.

Urheiluministeri Flessel totesi RTL-radiokanavan haastattelussa, että mikäli kriisi kärjistyisi entisestään, eikä urheilijoiden turvallisuutta voitaisi taata, aikoo Ranskan olympiajoukkue pysyä Ranskassa. Hän tosin lisäsi samaan hengenvetoon, ettei kriisi ole vielä siinä pisteessä, että kotiin jäämistä tulisi harkita.

Perjantaina Pohjois-Korean johtaja Kim Jong Un ilmoitti vastaavansa kovin ottein, mikäli Yhdysvaltain presidentti Donald Trump hyökkää maahan.

Olympialaisten järjestelykomitean puheenjohtaja Sung Baik-you rauhoitteli tilannetta Reuters-uutistoimiston välityksellä.

- Turvallisuus on yksi tärkeimmistä tekijöistä kisajärjestelyissämme, hän tiedotti.

Naapurimaa Japanin olympiakomitea tiedotti, että maa jatkaa olympialaisiin valmistautumista aiemman suunnitelman mukaan. Yhdysvaltain olympiakomitea kertoi, että jokaisella kisapaikkakunnalla on omat haasteensa, mutta yhdysvaltalaiset tekevät omien turvallisuusorganisaatioiden sekä järjestäjien kanssa yhteistyötä.

Kisapaikkakunta Pyeonchang sijaitsee vain 80 kilometrin päässä Etelä- ja Pohjois-Korean rajalta.

-Juho-Veikko Hytönen


Premiumsport.fi

ulvang banneri