Kestävyyslajien miniseminaarit käynnistyvät maanantaina – Olli-Pekka Kärkkäinen haluaa kestävyyslajien oppivan toisiltaan

Kuvituskuva. Kuva: NordicFocus

Kuvituskuva. Kuva: NordicFocus

Maanantaina 25.9. vuorossa suunnistus, triathlon, melonta ja pikaluistelu.

KIHU:n, Olympiakomitean Huippu-urheiluyksikön, Pajulahden valmennuskeskuksen ja Kisakallion valmennuskeskuksen yhteistyöhanke ”Kestävyyslajien huippu-urheilun keskeiset tekijät” ottaa askeleen eteenpäin maanantaina 25.9., kun ensimmäinen miniseminaari käydään Kisakalliossa ja se näytetään suorana Kestävyysurheilu.fi:n sivuilla.

Olympiakomitean Huippu-urheiluyksikön kestävyyslajien lajiryhmävastaava Olli-Pekka Kärkkäinen odottaa seminaareja jo innolla. Yhteistä palaveria eri lajien välillä on haettu jo neljän vuoden ajan, mutta vuosi sitten hanke pistettiin kunnolla käyntiin, kun 13 eri urheilulajin edustajat päättivät jakaa tietoa keskenään.

Nyt hanke on nyt edennyt siihen pisteeseen, että lajit alkavat oppia toisiltaan. Kärkkäinen odottaa mielenkiintoisia maanantai-iltoja. Hän toivookin, että esityksiä seuraisivat kaikki kestävyysurheilusta kiinnostuneet. Suomalaiset kestävyysurheilijat voivat oppia toisilta lajeilta paljonkin.

- Tarkoituksena on, että näiden esitysten kautta nähtäisiin, miten Suomessa tehdään huippu-urheilua. Ja että eri lajien ihmiset näkevät miten muissa lajeissa tehdään hommia, Kärkkäinen kertoo

- Tuskin monenkaan urheilulajin edustaja tietää, miten toisessa lajissa valmennusta hoidetaan, mutta näiden seminaarien jälkeen toivottavasti enemmän, Kärkkäinen kertoo tiedon jakamisen tärkeydestä.

Seminaarit kaikkien katsottavissa

Seminaarissa esitetyt materiaalit tulevat kaikkien nähtäville seminaarien jälkeen. Seminaareja on mahdollista katsoa myös myöhemmin, mikäli valmennuksesta kiinnostuneelle maanantait ovat muun ohjelman täyttämiä.

Seminaarin esiintyjille on mahdollista esittää kysymyksiä ennakkoon. Kärkkäisen mukaan seminaareissa eri lajien valmentajat kertovat valmennuslinjauksen lisäksi toivon mukaan myös kestävyyslajeja askarruttavista ajankohtaisista kysymyksistä. Yksi tällainen on esimerkiksi se, minkä ikäisenä urheilija missäkin lajeissa tekee lopullisen valinnan urheilu-urastaan.

- Erikoistumisen ja lajivalinnan ikähaitari vaihtelee varmasti eri lajeissa paljonkin. Nämä jutut voivat tuoda paljonkin uusia näkökulmia, hän kertoo.

- Mikäli kiinnostusta riittää, niin näitähän seminaareja voisi pitää myös vaikkapa oman terveyden hallinnasta tai ravitsemuksesta, Kärkkäinen visioi.

Mutta syksyllä aloitetaan esittelemällä 12 eri kestävyyslajia ja niiden valmennuslinjoja. Ensimmäisenä vuorossa ovat suunnistus, triathlon, melonta ja pikaluistelu. Seminaari järjestetään Kisakalliossa ja se on nähtävillä myös Kestävyysurheilu.fi:n TV-osiossa. 

Maanantaina kello 16.00 alkavan seminaarin esiintyjinä toimivat Petteri Kähäri ja Katri Lindeqvist (suunnistus), Mika Luoto (triathlon), Anne Rikala (melonta) ja Janne Hänninen (pikaluistelu). Ensimmäisen seminaarin puheenjohtajina toimivat Anne Rikala ja Olli-Pekka Kärkkäinen.

-Juho-Veikko Hytönen

Lisätietoa seminaareista ja seuraavien seminaarien ohjelman on luettavissa tästä.

Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama