Urheilugaala julkisti palkintolautakunnan kokoonpanon – Kalervo Kummola puheenjohtajaksi

Kalervo Kummola aloittaa Urheilugaalan palkintolautakunnan puheenjohtajana. Kuva: Urheilugaala

Kalervo Kummola aloittaa Urheilugaalan palkintolautakunnan puheenjohtajana. Kuva: Urheilugaala

Poikkeuksellisen pitkän ja monipuolisen uran suomalaisen urheilun parissa tehnyt Kalervo Kummola aloittaa Urheilugaalan palkintolautakunnan puheenjohtajana.

Jääkiekkoliiton hallituksen johdosta reilu vuosi sitten luopunut Kummola luotsaa syyskuusta alkaen urheilun asiantuntijoista ja vaikuttajista koostuvaa valintalautakuntaa. Lautakunnan tehtävänä on nimetä ehdokkaat Urheilugaalan varsinaisissa palkintoluokissa.

Jo 42 vuotta sitten Jääkiekkoliiton hallitukseen noussut Kalervo Kummola on seurannut aitiopaikalta suomalaisen huippu-urheilun tapahtumia usean vuosikymmenen. Viime talvena kymmenvuotisjuhliaan viettänyt Urheilugaala on Kummolan mukaan tärkeässä roolissa suomalaisen urheilun ja liikunnan kentässä. Hän antaa kiitosta Urheilugaalan monimuotoisuudelle sekä koko kansan kokoavalle juhlaillalle.

Käytännössä puheenjohtaja ohjaa valintalautakunnassa käytävää keskustelua ja päättää viime kädessä eri palkintoluokkien ehdokkaista. Järisyttäviä muutoksia ei Risto Niemistä tehtävässä seuraava Kummola usko järjestävänsä.

- En uskalla vielä luvata paljoa, mutta ainakin toivon, että saadaan aikaiseksi paljon mielenkiintoista keskustelua. Toivon hyvä ideoita ja uusia ajatuksia. Itse suhtaudun vakavasti tähän hommaan ja olin iloinen, kun tehtävään pyydettiin. Ilman muuta tämä on tehtävä, josta ei voi kieltäytyä, Kummola toteaa.

Urheilugaalassa palkitsemisen ydin ja arvomaailma kietoutuu kunnioituksen ympärille. Kuten urheilussa yleisesti: kunnioitus kuuluu tasapuolisesti vastustajille, voittajille ja häviäjille. Tuoreen puheenjohtaja Kummolan mukaan kunnioitusta ei voi koskaan olla urheilussa liikaa ja siihen on syytä kiinnittää huomiota kaikilla tasoilla.

Kummolan johtama palkintolautakunta valitsee Urheilugaalan varsinaisten palkintoluokkien ehdokkaat. Palkintolautakunnan kokoonpano muodostuu urheilua edustavista tahoista sekä asiantuntijoista. Näistä ehdokkaista yli 300-henkinen Suuri raati äänestää voittajat 2.12. järjestettävässä ehdokasjulkistustilaisuudessa. Palkitut julkistetaan Urheilugaalassa 18. tammikuuta.

 

Urheilugaalan 2018 palkintolautakunnan kokoonpano

Kummola Kalervo pj.
Hako Jukka
Halme Harri
Harkimo Hjallis
Hietanen Heikki
Hiilloskorpi Hannele
Huovinen Leena
Karjalainen Olli-Pekka
Kivisaari Tiina
Korjus Tapio
Kuorikoski Tero
Lehmuskallio Tatu
Lehtimäki Mika
Nummikoski Velipekka
Pokkinen Panu
Rantala Kalle
Simonen Timo
Syväsalmi Harri
Virtapohja Kalle

Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama