Valon valtionavustusten takaisinperintä pysyy lähes ennallaan: "Olemme yllättyneitä"

Kuvituskuva. Kuva: NordicFocus

Kuvituskuva. Kuva: NordicFocus

Opetus- ja kulttuuriministeriö on tehnyt päätöksensä liikuntajärjestö Valon oikaisuvaatimuksesta koskien vuoden 2014 avustusten takaisinperintää.

Oikaisuvaatimuksen johdosta ministeriö pienentää takaisin perittävää summaa noin 51 000 eurolla. Oikaistu takaisin perittävä summa on 1 561 713,52 euroa eli korkoineen noin 1,7 miljoonaa euroa. Takaisin perittävä summa on sen verran suuri, joten takaisin perittävä summa pysyy lähes alkuperäisessään.

- Olemme käyneet Valon oikaisuvaatimuksen huolellisesti avustus avustukselta läpi ja päätyneet tämän perusteellisen selvitystyön jälkeen oikaisemaan takaisinperintäpäätöstä kahden painatus- ja palkkauskuluihin liittyvän yksityiskohdan osalta, toteaa päätöksen tehnyt ylijohtaja Esko Ranto, Opetus ja kulttuuriministeriön tiedotteessa.

Opetus- ja kulttuuriministeriö päätti viime keväänä periä takaisin Valolle eri hankkeisiin ja yleisavustuksena annetusta lähns kahdeksasta miljoonasta eurosta 1,7 miljoonaa. Alun perin ministeriö katsoi, että avustuksia oli käytetty avustusehtojen ja päätösten vastaisesti 2,4 miljoonan euron verran, mutta Opetus- ja kulttuuriministeriö kohtuullisti summaa.

Valo jätti päätöksestä oikaisuvaatimuksen kesällä, mutta takaisin perittävä summa pysyi lähes samana. Urheilun kattojärjestö Valo yhdistyi Olympiakomiteaan, jossa ollaan pettyneitä.

- Olemme yllättyneitä päätöksestä. Oikaisuvaatimuksemme oli erittäin hyvin perusteltu, toimitusjohtaja Mikko Salonen kommentoi Olympiakomitean tiedotteessa.

- Perehdymme nyt päätökseen ja arvioimme jatkotoimenpiteet, hän jatkoi.

Päätöksen mahdollisesta valituksesta hallinto-oikeuteen tekee Olympiakomitean hallitus 17.10.2017.


Premiumsport.fi

ulvang banneri