Ruotsissa julkistettiin urheilugaalan ehdokkaat – Alexandersson ja Modin ehdolla vuoden urheilijoiksi

Tove Alexandersson maalissa pitkän matkan MM-startissa. Kuva: Touho Häkkinen

Tove Alexandersson maalissa pitkän matkan MM-startissa. Kuva: Touho Häkkinen

Ruotsi järjestää oman urheilugaalansa kolme päivää ennen suomalaisia 15. tammikuuta ensi vuonna.

 

Merkittävimpien palkintokategorioiden ehdokkaat on länsinaapurissa julkistettu. Vuoden naisurheilijoiksi ehdolla ovat suunnistaja Tove Alexandersson, golffari Anna Nordqvist, skicross-laskija Sandra Näslund ja uimari Sarah Sjöström. Alexandersson voitti suunnistuksen MM-kisoissa Virossa kolme kultaa.

Miehissä vuoden urheilijan tittelistä kamppailevat esteratsastaja Peder Fredricson, nyrkkeilijä Badou Jack, parahiihtäjä Zebastian Modin ja kiekonheittäjä Daniel Ståhl.

Modin voitti parahiihdon MM-kisoissa Saksassa näkövammaisten luokassa kolme kultaa. Esteratsastaja Peder Fredricsonin viime vuoden voitto Jerringspriset -yleisöäänestyksessä nostatti tunteita Ruotsista. Monen mielestä ”väärä urheilija” voitti palkinnon, vaikka se ratkaistiin yleisöäänestyksellä.

Muissa kategorioissa ehdolla ovat muun muassa ampumahiihtäjä Hanna Öberg vuoden tulokkaaksi. Kansainvälinen Ampumahiihtoliitto IBU palkitsi Öbergin ja vuoden tulokkaaksi omassa gaalassaan viime kauden päätteeksi.

OebergHanna19032017ManzNFHanna Öberg. Kuva: NordicFocus

Suunnistajat ovat saaneet paljon ehdokkuuksia. Ruotsin naisten MM-kultajoukkue viime kesältä on ehdolla vuoden joukkueeksi. Ruotsin suunnistusmaajoukkueen päävalmentaja Håkan Carlsson on ehdolla vuoden valmentajaksi. Vuoden suoritukseen on ehdolla Alexandersson, joka niitti menestystä niin hiihtosuunnistuksen kuin suunnistuksenkin puolella.

Viime viikonloppuna Ruotsin suunnistuliitto palkitsi parhaita urheilijoitaan. Alexandersson kahmi lähes puolet palkinnoista. Hänet valittiin viidettä kertaa Ruotsin parhaaksi suunnisjaksi. Lisäksi 25-vuotias borlängenläinen sai parhaan urheilijan palkinnon pitkältä matkalta ja keskimatkalta. Lisäksi hänet palkittiin parhaana hiihtosuunnistajana. Vuoden joukkueeksi valittiin Jukolan ja Tiomila-viestin miesten puolella voittanut IFK Göteborg.

Ruotsin urheilugaalan ehdokkaat tapahtuman sivuilla

Ruotsin Suunnistusliiton palkintogaalan parhaat

Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama