Ruka keräsi ennätysyleisön - maailmancupia seurasi yli 20 000 katsojaa

Rukan maailmancupissa oli tänä vuonna runsaasti yleisöä. Kuva: Modica/NordicFocus

Rukan maailmancupissa oli tänä vuonna runsaasti yleisöä. Kuva: Modica/NordicFocus

Perjantaina alkanut kolmipäiväinen Ruka Nordic oli tänä vuonna suurempi kuin koskaan.

 

Maailmancupin osakilpailuja oli ennätykselliset 11 ja lisäksi mukana oli ennätysmäärä osallistujamaita. Viikonloppuna kisoissa vieraili myös ennätysmäärä katsojia, noin 20 500.

- Viime vuodesta on kasvettu ja se on tietenkin erittäin hieno juttu, pääsihteeri Seppo Linjakumpu kommentoi järjestäjien tiedotteessa.

Myös järjestelyt sujuivat suunnitelmien mukaisesti.

- Kisat sujuivat erinomaisesti järjestelyjen osalta. Lisäksi sää osui kohdilleen, eikä peruutuksia tapahtumiin tullut. Täällä on ollut erittäin hyvä talvikeli, joka sitten tuolla kansainvälisillä televisiokanavilla on saanut kiitosta. Hienoa näyttää moneen maahan lumisia kuvia, Hiihtoliiton toiminnanjohtaja Mika Kulmala kommentoi.

Urheilullisesti suomalaisten osalta ainakin yhdistetyssä mentiin Kulmalan mielestä jopa hieman yläkanttiinkin.

- Kyllähän joukkue on tehnyt vahvaa työtä, mutta silti koen tämän erittäin myönteisenä yllätyksenä ylöspäin. Vastaavasti hiihtopuolella oli näitä voitelu- ja suksiongelmia ja naisten hiihdosta kaikki odottivat varmasti enemmän.

Järjestäjät kiittivät talkoolaisia

Kilpailujen toimivuuden takana ovat pitkälti talkoolaiset, joita tänä vuonna oli mukana reilut 750.

- Talkoolaiset ovat se koko kilpailun suola, he venyvät ja tekevät hurjan pitkiä päiviä. Aivan mahtavaa tehdä tätä hommaa, talkoopäällikkö Pipsa Taipalmaa kertoo.

Talkoolaisia tulee kilpailuihin niin läheltä kuin kaukaakin. Suurin osa talkoolaisista on kuitenkin lähiseudulta.

- Talkoolaisten merkitys on kokonaisuudessaan koko kunnalle ja tälle matkailuelinkeinolle äärimmäisen tärkeä, koska tämähän marraskuu olisi ihan kuollut kuukausi ilman näitä kisoja.

Premiumsport.fi

ulvang banneri