Koskela hiihtosuunnisti maailmancup-avauksen voittoon - Linnainmaa paras suomalaismies Ylläksellä

Salla Koskela. Kuva viime kevään MM-kisoista. Kuva: Timo Mikkola/SSL

Salla Koskela. Kuva viime kevään MM-kisoista. Kuva: Timo Mikkola/SSL

Salla Koskela onnistui hiihtosuunnistuksen maailmancupin avausmatkalla Ylläksellä maanantaina hiihdetyssä sprintissä ja voitti toiseksi hiihtäneen Venäjän Maria Ketskinan kolmella sekunnilla.

 

Kolmanneksi kisassa sijoittui Ruotsin Tove Alexandersson, jääden voitosta kahdeksan sekuntia. Yhdentoista parhaan joukossa Venäjä ja Ruotsi veivät voittoa lukuunottamatta kaikki muut sijat.

Kilpailua alusta loppuun hallinnut Koskela tuli vielä perjantaina hieman kipeäksi, mutta toipui kisakuntoon. Valmistava harjoitus jäi kuitenkin tekemättä ja kuten monet muutkin, myös Koskela pääsi urille vasta edellisen päivän mallisuunnistuksessa.

- Tiesin että hiihtokunto on kuitenkin olemassa ja vaikka ei ole vielä urille päässyt, niin pystyn taistelemaan ihan kärkisijoista, voittaja kertoi Suunnistusliiton tiedotteessa.

Koskelan taktiikkana oli lähteä alussa kovaa ja ylläpitää vauhtia loppuun asti. Lisäpuhtia hän sai kun edellä lähteneen selkä tuli näkyviin. Selkeä rata oli kovavauhtisen hiihtäjän mieleen.

- Rata ei ollut erityisen paha ja oli helppoa hiihtää enkä usko että tein virheitä. Aikalailla sellainen kuin odotettiin. Joku voisi sanoa että radat oli helppoja, mutta se on mulle ihan hyvä kun hiihtovauhtia riittää. Täytyy toivoa että jaksaa painaa vielä tulevat kisat, Koskela pohtii kisoja edeltäneen sairastumisen vaikutusta rupeamaan.

Miehissä parhaana suomalaisena viidenneksi sijoittui Tero Linnainmaa, jääden 14 sekuntia voittajalle ja 7 kolmanteen sijaan. Linnainmaa lähti hakemaan kisoista hyvää starttia kauteen ja sellainen tulikin.

- Lähdin niin että homma pysyy koko ajan kontrollissa. Rata oli simppeli ja urasto harva mutta se oli hyvä kauden avaukseen, Linnainmaa kertasi.

- Kisan aikana tuli tuplattua tämän talven urilla hiihdon määrä.

Hiihtosuunnistuksen maailmancup jatkuu tiistaina suunnistettavalla keskimatkalla.

Tulokset

Premiumsport.fi

ulvang banneri