Suomen Aikuisurheiluliitto jatkaa itsenäisenä liittona

Kuvituskuva. Kuva: Deca Text & Bild

Kuvituskuva. Kuva: Deca Text & Bild

Suomen Aikuisurheiluliitto (SAUL) piti syyskokouksensa lauantaina Jyväskylässä.

 

Syyskokous oli merkittävä virstanpylväs liiton historiassa. Kokoukseen oli tehty esitys liiton toiminnan purkamisesta ja toimintojen yhdistämisestä Suomen Urheiluliittoon. Päivä oli myös uuden toiminnanjohtajan esittäytyminen kokousväelle nykyisen toiminnanjohtajan siirtyessä eläkkeelle vuoden vaihteessa.

SAUL säilyy itsenäisenä aikuisurheiluliittona

Sääntömääräisen syyskokouksen merkittävin päätös oli säilyttää liiton itsenäisyys. Esitys toiminnan purkamisesta kaatui äänestyksessä selvästi numeroin 94 - 17. Useimmissa puheenvuoroissa peräänkuulutettiin aikuisurheilun kunnioitusta ja selkeää itsemääräämisoikeutta.

Kokousväkeä ihmetytti suuresti SUL:n esitys toimintojen supistamisesta eikä edes nykyisten toimintojen ylläpitämistä samalla kun aikuisurheilu on kovassa nosteessa ja harrastajia tulee koko ajan lisää seurojen toimintaan.

- Haluamme tehdä työtä yhdessä meidän urheilijoittemme eteen itsenäisenä liittona ja samaan aikaan rakentaa järkevää yhteistyötä SUL:n kanssa, totesi liiton puheenjohtajana jatkava Tapio Lindroos Tampereelta SAUL:n tiedotteessa.

SAUL:n hallitukseen valittiin äänestyksen jälkeen seuraavaksi kaksivuotiskaudeksi Vesa Lappalainen Helsingistä, Tauno Rautopuro Vihdistä ja Pekka Sivulla Seinäjoelta. Syyskokous hyväksyi myös SAUL:n toimintasuunnitelman ja talousarvion vuodelle 2018.

Keskeisin asia SAUL:n tulevassa toiminnassa on aikuisliikuntaverkostojen alueellisen ja paikallisen toiminnan parantamisessa. Suuri askel tällä tiellä otetaan valmennustoiminnassa. Kokousväelle esiteltiin heittovalmennuksen suuntaviivoja Esa Paasosen ja Seppo Rädyn toimesta. Kestävyysjuoksusta kokousväelle esiteltiin Annemari ja Mika Kiekaran leiri keväälle 2018. Pariskunta itse ei päässyt kokoukseen Annemarin pienen loukkaantumisen vuoksi.

Oki Vuonoranta SAUL:n uusi toiminnanjohtaja

Päivän aikana julkistettiin SAUL:n uusi toiminnanjohtaja. Hän on Oki Vuonoranta Espoosta. Vuonoranta on 34-vuotias kolmen lapsen isä ja työskentelee vuoden loppuun Esbo If:n toiminnanjohtajana.

Koulutukseltaan uusi toiminnanjohtaja on liikunnanohjaaja AMK ja tehnyt liiketalouden perustutkinnon sekä hankkinut liikunnan johtamisen koulutusta Etelä-Suomen Liikunta ry:n koulutuksissa. Hän kertoo olevansa tavoitteellinen, määrätietoinen ja energinen. Vuonorannalla on kilpaurheilutaustaa 10-ottelusta ja pikajuoksusta.

Premiumsport.fi

ulvang banneri