Näin Olympiakomitean Huippu-urheiluyksikkö tukee yleisurheilun, triathlonin, suunnistuksen ja pyöräilyn huipputoimintaa ensi vuonna

Kuvituskuva. Kuva: Deca Text & Bild

Kuvituskuva. Kuva: Deca Text & Bild

Suomen Olympiakomitean Huippu-urheiluyksikkö on jakanut reilut kolme ja puoli miljoonaa euroa tukea kesälajeille uuden tehostamistukijärjestelmänsä mukaan.

 

Uudessa jakosuunnitelmassa on nimetty lajeittain urheilijat, joiden yksilölliseen valmentautumiseen tuki kohdentuu. Lisäksi osa tuesta annetaan lajeittain erilaiselle maajoukkueen tukitoiminnalle kuten testaustoiminnan tai psyykkisen valmennuksen tukemiseen.

Yleisurheilu

Yleisurheilua tuetaan 500 000 eurolla. Lajissa on nimetty 29 urheilijaa, joiden valmentautumiseen tuki kohdistuu. Näiden joukossa ovat muun muassa kilpakävelijät Aleksi Ojala, Jarkko Kinnunen ja Veli-Matti Partanen sekä kestävyysjuoksijat Camilla Richardsson, Anne-Mari Hyryläinen ja Topi Raitanen. Lisäksi tuella katetaan nuorten olympiavalmentajien kuten Jukka Keskisalon ja Jani Lehtisen palkkakuluja.

Suunnistus

Suunnistus saa tukea 94 000 euroa. Tuki kohdennetaan Venla Harjun, Merja Rantasen, Marika Teinin, Fredric Portinin, Olli Ojanahon ja Anna Haatajan valmennukseen. Tuella katetaan myös nuorten olympiavalmentajien Antti Harjun, Jari Sipilän ja Antti Örnin palkkakuluja.

Pyöräily

Pyöräilyä tuetaan 25 000 eurolla. Tuki kohdennetaan maantiepyöräilijä Lotta Lepistön valmennukseen ja Lepistön valmentajan Tommi Martikaisen toimintaedellytysten tukemiseen. Osa tuesta käytetään vuoden 2020 Tokion olympialaisten naisten maantiepyöräilyn maajoukkuevalmennukseen eli käytännössä Lotta Lepistön apuajajien valmentautumiseen.

Triathlon

Triathlonin 16 000 euron suuruinen tuki kohdennetaan erityisesti Kaisa Salin ja Henrik Goeschin valmentautumiseen ja heidän valmentajiensa Siri Lindleyn ja Mika Luodon valmentajien toimintaan.

Paraurheilu

Parakesälajeista tuetaan pyöräilyä, yleisurheilua ja triathlonia. Pyöräilyssä ja yleisurheilussa ei ole nimetty erikseen urheilijoita, mutta pyöräilyn 33 000 euron tuen tavoitteena on kerätä Tokion paralympialaisten maapaikkoihin tarvittavia pisteitä mahdollisimman laajalla rintamalla. Paratriathlonissa tuki kohdentuu Liisa Liljan kansainvälisen leiri- ja kilpailuohjelman mahdollistamiseen.

Urheilua ja huippu-urheilua tuetaan Suomessa muitakin kanavia pitkin. Tässä artikkelissa esitetyt summat ovat Olympiakomitean Huippu-urheiluyksikön tukea.

Kesälajien tukipäätöksiin voi tutustua tarkemmin Olympiakomitean sivuilta löytyvästä dokumentista.


Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama