Uutistoimistot: Venäjällä tuetaan olympialaisiin lähtöä

Sergei Ustjugov voi pyrkiä olympialaisiin. Kuva: NordicFocus

Sergei Ustjugov voi pyrkiä olympialaisiin. Kuva: NordicFocus

Venäjän olympiakomitea tukee venäläisurheilijoita, jotka haluavat ottaa osaa Etelä-Korean talviolympialaisiin niin sanotun neutraalin lipun alla. Näin kertovat venäläiset uutistoimistot Tass ja Ria Novosti nettisivuillaan. Niiden mukaan päätös oli yksimielinen.

 

Kansainvälinen olympiakomitea KOK linjasi hiljattain, että venäläisurheilijat voivat pyrkiä helmikuussa käytäviin talviolympialaisiin ainoastaan niin sanotun neutraalin lipun alla. KOK:n linjaus liittyy Venäjällä vellovaan doping-skandaaliin.

Venäjän urheilujohdon päätöksen uskotaan myös lopullisesti määrittävän, osallistuvatko Venäjä-vetoisen KHL-sarjan jääkiekkoilijat olympialaisiin vai eivät. Tällä tietoa lienee siis selvää, että myös KHL-kiekkoilijat nähdään olympialaisten jääkiekkoturnauksessa. Esimerkiksi Suomen miesten jääkiekkomaajoukkueen kärki- ja runkopelaajat tulevat KHL:stä.

Aiemmin oli ollut tiedossa, ettei Pohjois-Amerikan NHL-liiga päästä kiekkoilijoitaan Etelä-Korean olympialaisiin. NHL:n ja olympiajärjestäjien kiistaa on käyty lähinnä taloudellisten ja aikatauluihin liittyvien syiden takia.

(STT)


Premiumsport.fi

ulvang banneri