Venäjän urheilujohto tyrkyttää talvikisoihin 200:aa edustajaa

Kuvituskuva. Kuva: NordicFocus

Kuvituskuva. Kuva: NordicFocus

Venäjän olympiakomitean puheenjohtaja Aleksandr Zhukov arvioi, että Pyeongchangin talvikisoissa voi kilpailla olympialipun alla noin 200 venäläisurheilijaa. Maan olympiakomitea lähettää perjantaina edustajansa Lausanneen neuvottelemaan venäläisurheilijoiden osallistumisehdoista.

 

Venäjän olympiakomitea taipui tiistaina yksimielisesti Kansainvälisen olympiakomitean ehtoon, jonka mukaan venäläiset pääsevät talviolympialaisiin vain ilman kansallistunnuksia.

– Urheilijoidemme täytyy päästä Etelä-Koreaan ja yrittää tuoda mestaruuksia Venäjälle. Urheilijat ilmoittivat, että he haluavat kisoihin, ja me kunnioitamme heidän päätöstään, Zhukov kertoi Moskovassa järjestetyssä mediatilaisuudessa.

– Venäjän olympiakomitea tukee kaikin taloudellisin ja oikeudellisin keinoin sekä kisoihin hyväksyttäviä urheilijoita että niitä, joilta osanotto estetään.

Venäjällä puhuttiin vielä lokakuussa boikottimahdollisuudesta, jos Venäjälle ei sallita kansallisuustunnuksia. Boikottiuhka on väistynyt, ja siihen saattoi vaikuttaa Venäjällä ensi kesänä pelattava jalkapallon MM-turnaus.

(STT-AFP )

Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama