Urheilijoiden Ammatinedistämissäätiö jakoi apurahoja yli 300 000 euroa

Hyvässä kunnossa alkukaudesta oleva Tero Seppälä oli yksi apurahan saajista. Kuva: NordicFocus

Hyvässä kunnossa alkukaudesta oleva Tero Seppälä oli yksi apurahan saajista. Kuva: NordicFocus

Urheilijoiden Ammattienedistämissäätiö (URA) jakoi tiistaina Casino Helsingissä pidetyssä tilaisuudessa 130 urheilijalle opiskeluapurahan lukuvuodelle 2017-2018.

 

Apurahoja jaettiin koko lukuvuodelle 3000 euron tai yhdelle lukukaudelle 1500 euron suuruisina yhteensä 301 500 euroa. Apurahan saajien joukossa on niin aktiiviurheilijoita kuin myös jo uransa lopettaneita urheilijoita.

Vuoden 2018 URAteko –tunnustuspalkinto myönnettiin maajoukkuekoripalloilija, KTM, yrittäjä Juho Nenoselle, joka on tuonut myönteisesti esiin urheilun ja opiskelun sekä urheilun ja muun työn yhdistämistä luoden samalla uudenlaista ammattiurheilijan työnkuvaa. Tämän lisäksi Nenonen on kehittänyt ja toteuttanut pioneerityönä Itä-Suomen yliopistolle urheilujohtamisen opintokokonaisuuden.

– Kiitos kuuluu niille tahoille, jotka ovat innostaneet minua ja arvostaneet opiskelua. Uskon, että opiskelu on yksi tärkeimmistä asioista oman identiteetin ja potentiaalin laajentamisen näkökulmasta. On todella tärkeää, että se nostetaan esille. Kaikkia munia ei kannata laittaa samaan koriin, vaan jos pystyy laittamaan muutaman munan siihen opiskelukoriin, se on arvokasta, Nenonen totesi tiedotteessa.

Itä-Suomen yliopistolle kunniamaininta

Vuoden URAteko –kunniamaininnan sai Itä-Suomen yliopisto, joka on huomioinut opiskelevat huippu-urheilijat erinomaisesti ja avustanut taloudellisesti Universiadeihin osallistuneita opiskelijoitaan. Tämän lisäksi yliopisto on kehittänyt urheiluvalmentautumiseen liittyvän opintokokonaisuuden, jonka kaikkien tiedekuntien sekä myös muissa yliopistoissa opiskelevien urheilijoiden on mahdollista liittää osaksi tutkintoa.

Apurahan saivat muun muassa ampumahiihtäjät Teemu Huhtala, Tero Seppälä ja Tiia-Maria Talvitie, hiihtosuunnistajat Salla Koskela ja Marjut Turunen, maastohiihtäjät Karri Hakala, Andrea Julin ja Lauri Lepistö, pyöräilijä Antti-Jussi Juntunen, suunnistajat Anna Haataja, Kirsi Nurmi, Fredric Portin, Otto Simosas ja Marika Teini, triathlonisti Henrik Goesch, yhdistetyn hiihtäjä Matti Herola sekä yleisurheilun puolelta muun muassa Oona Kettunen, Taika Nummi, Aku Partanen, Topi Raitanen ja Camilla Richardsson.

Mikäli apurahan saaja on saanut OKM:n urheilija-apurahan vuodelle 2017, apuraha on myönnetty 1500 € suuruisena. Jos apurahan saajalle myönnetään OKM:n kesälajien urheilija-apuraha vuodelle 2018, URA-apurahan kevätlukukauden osuutta ei makseta.

Urheilijoiden ammattienedistämissäätiö perustettiin vuonna 1972 silloisen tasavallan presidentin Urho Kekkosen toimesta. Säätiön tarkoituksena on tukea huippu-urheilijoiden kouluttautumista ja urheilu-uran jälkeisen ammatin hankkimista. Perustamisestaan lähtien URA-säätiö on jakanut vuosittain opiskeluapurahoja aktiivi- ja uransa jo päättäneille urheilijoille. Apurahoja jaettiin nyt 46. kerran.

Koko lista apurahan saajista on nähtävissä Olympiakomitean sivuilla olevasta dokumentista.

Premiumsport.fi

ulvang banneri