Suomen hiihtosuunnistusmiehet pronssille EM-viestissä

Suomen pronssikolmikko Tuomas Kotro (vas.),Tero Linnainmaa (kesk.) ja Misa Tuomala. Kuva: Paula Lehtomäki/SSL

Suomen pronssikolmikko Tuomas Kotro (vas.),Tero Linnainmaa (kesk.) ja Misa Tuomala. Kuva: Paula Lehtomäki/SSL

Hiihtosuunnistuksen EM-kisaviikko päättyi Bulgariassa suomalaismiesten viestipronssiin.

Taistelu EM-viestikullasta oli tiukka ja voiton otti Norja vajaa 20 sekuntia ennen Venäjää. Venäjän kakkosjoukkue tuli maaliin kolmantena ennen Suomea, mutta vain jokaisen maan paras joukkue lasketaan mukaan virallisiin tuloksiin.

Suomen miehet, Tuomas Kotro, Misa Tuomala ja Tero Linnainmaa. onnistuivat viime vuotiseen tapaan ja nappasivat nimiinsä viestin EM-pronssia. Viimevuotisesta joukkueesta mukana oli tällä kertaa vain Linnainmaa.

Kotron suorituksenhallinta takkusi

Aurinkoisessa säässä kilpaillun viestin teki raskaaksi edellisyönä satanut pieni lumikerros ja erot kilpailussa kasvoivat isoiksi. Suomen viestin aloitti Tuomas Kotro, joka teki ison pummin ja toi Suomen vaihtoon kahdeksantena.

- Kunto on hyvä, mutta suorituksen hallinta uupuu. Sitä luulee, että karttatuntuma on hyvä ja sitten siihen lipsahtaa iso virhe. Olo on vähän hämmentynyt, kun kauden parhaimmat ja huonoimmat suoritukset osuivat tälle viikolle. Tämä oli hieno päätös EM-kilpailuille, ensimmäistä kertaa Suomen ykkösjoukkueessa hiihtänyt Tuomas Kotro iloitsi viikon toisesta mitalista Suunnistusliiton tiedotteessa.

Tuomala tyytyväinen koko viikkoonsa

Toista osuutta hiihti Misa Tuomala, joka on tehnyt koko viikon tasaisen hyviä suorituksia. Tuomala oli iloinen päivän suoritukseen ja siihen, että vihdoin tuli myös se kauan kaivattu mitali.

- Kyllä tätä kannatti odottaa. Suunnistus sujui ja tein sen minkä pystyin, vaikka raskasta oli. Ei voisi olla parempaa tapaa päättää tämä viikko, Tuomala iloitsi joukkueen menestyksestä ja ensimmäisestä EM-mitalistaan.

Linnainmaa risukasan kautta pronssille

Ankkuri Tero Linnainmaa pääsi maastoon kolmantena, kun kisan ulkopuoliset kakkosjoukkueet jätetään huomioimatta, ja hän onnistui pitämään Ruotsin takana maaliin asti.

- Voi, kun olisi koko viikon ollut tällaisia suorituksia. Tiesin tilanteen maastossa ja sen, että kunhan en riko välineitä, meillä on mahdollisuus mitaliin. Lähellä se välinerikko oli, kun lähdin oikomaan ja hyvältä näyttänyt reitti päättyi risukasaan. Mahtavaa, että saimme viimeisenä päivänä koottua itsemme. Kyllä tämä on ehdottomasti voitettu pronssi, Tero Linnainmaa iloitsi.

Tulokset

Kuvatekstiä muokattu nimien järjestyksen osalta.

Premiumsport.fi

ulvang banneri