Linnainmaa ja Koskela hiihtosuunnistivat suomenmestareiksi Katinkullan golfkentillä

Tero Linnainmaa. Kuva: Heidi Lehikoinen

Tero Linnainmaa. Kuva: Heidi Lehikoinen

Kyrös-Rastin Tero Linnainmaa ja Lounais-Hämeen Rastin Salla Koskela juhlivat hiihtosuunnistuksen keskimatkojen SM-kultaa pääsarjoissa Vuokatissa. Kilpailut käytiin Katinkullan golfkenttien alueella erittäin hyvälumisissa olosuhteissa.

Miesten muut mitalistit olivat Ville-Petteri Saarela ja Tuomas Kotro. Saarela hävisi Linnainmaalle 14 sekuntia, mutta nujersi Kotron 27 sekunnilla. Naisten kilpailussa Koskela voitti Marjut Turusen 39 sekunnilla, Milka Reponen vei pronssin.

– Aika tiukkaa suunnistusta, joutui koko ajan olemaan kärryillä, muttei ollut liian nyhräämistä. Vauhtia piti pystyä säätelemään. Ylämäkeä olisi hauska välillä vetää, mutta kaikki käy, kun on kunnossa. EM-kisat menivät henkilökohtaisesti penkin alle, mutta suksi kulkee hyvin, Linnainmaa sanoi kisatiedotteessa.

KoskelaSallaSMKeskimatkaVuokattiHLehikoinenSalla Koskela. Kuva: Heidi Lehikoinen

Koskela kävi urheilulukion Sotkamossa, mutta kisakokemus golfkentän maastoissa oli hänellekin uusi.

– Ihan hyvä päivä. Ei isoja virheitä, mutta oli niin tiukkaa ja teknistä, että joutui koko ajan katsomaan. Jotain pieniä virheitä ehkä tuli, mutta ihan suht' sujuvaa suorittamista. Rata oli erilainen verrattuna EM-kisoihin – täällä ei ollut yhtään mäkeä, mutta enemmän uria, aika paljon tiukempaa, aika paljon enemmän lunta ja aika paljon paremmassa kunnossa nämä urat, Koskela sanoi iloisena.

Koskela hiihtää sunnuntaina viestissä miesten joukkueessa.

Tulokset

Premiumsport.fi

ulvang banneri