Koskela kuudes maailmancupin keskimatkalla

Salla Koskela. Kuva: Paula Lehtomäki/SSL

Salla Koskela. Kuva: Paula Lehtomäki/SSL

Ruotsin Tove Alexandersson jatkoi hiihtosuunnistuksen maailmancupissa voittojen tiellä. Ruotsalainen otti talvikauden kuudennen maailmancupvoittonsa USA:n Craftsburyssa käydyllä keskimatkalla.

Myös miesten kisan voitto meni Ruotsiin, sillä kisan nopein oli Erik Rost. Parhaana suomalaisena keskimatkalta selviytyi Salla Koskela, joka oli kuudes. Miesten kisassa Jyri Uusitalo oli kahdeksas, mikä sivuaa hänen kauden parastaan maailmancupissa.

– Aineksia oli parempaankin, mutta lopussa tein lähes minuutin virheen, mikä pudotti sijoituksia. Olin jo ajanut kaksi minuuttia edellä lähteneen Teron (Linnainmaa) kiinni, mutta sitten tuli virhe. Neljäs sija olisi ollut haarukassa, jos olisin Teron kanssa tullut maaliin. Vire oli kuitenkin hyvä ja kunto kohdallaan, joten pitkän matkan yhteislähtö perjantaina kiinnostaa, mietti Uusitalo kisan jälkeen.

Koskela on vakiinnuttanut tasonsa naisten kärkikuusikkoon. Hän oli tyytyväinen keskimatkalla erityisesti hiihtovireeseensä.

– Suunnistus oli hankalaa, kun jäisillä urilla vauhti yltyi liiaksi. Lumen vähyyden takia uria oli vaikea havaita. Vauhtia riitti laittaa loikalle joka ylämäessä, joten vire on fyysisesti kohdillaan, Koskela summasi kisansa.

Suomen joukkueesta päivän epäonnisia olivat Misa Tuomala ja Milka Reponen, joka oli tekemässä kauden parasta kansainvälistä suoritustaan, mutta sauvarikko ja uuden sauvan haku kilpailukeskuksesta kerrytti lisäaikaa minuuttitolkulla. Tuomala puolestaan rikkoi ensin suksiaan ja leimasi vielä väärällä rastilla, joten tuloksena oli hylkäys.

Hiihtosuunnistuksen maailmancup jatkuu Craftsburyssa perjantaina pitkän matkan yhteislähdöllä, joka on myös maailmancupkauden viimeinen henkilökohtainen osakilpailu. Lauantaina kilpaillaan vielä sprinttiviestissä.

Tulokset

Premiumsport.fi

ulvang banneri