Ilkka Tuomisto hiihti jaetun paralympiapronssin

Ilkka Tuomisto. Kuva: Hiihtoliitto

Ilkka Tuomisto. Kuva: Hiihtoliitto

"Olen äärettömän tyytyväinen".

Suomen Ilkka Tuomisto sijoittui jaetulle kolmannelle sijalle Pyeongchangin paralympialaisten maastohiihdon pystyluokkien 1,5 kilometrin sprinttikisassa. Finaalin loppusuoralle tuli neljän miehen tasainen rintama, josta ykköseksi kiri Kazakstanin Aleksandr Koljadin.

Hopeamitalin kuittasi Japanin Yoshihiro Nitta, ja maalikamerakuvien pitkän tutkailun jälkeen Tuomisto jakoi kolmannen sijan Kanadan Mark Arendzin kanssa. Tuomisto ja Arendz jäivät 1,1 sekuntia voittajasta.

– Mitaleilla kun on, niin totta kai se on aina hyvä ja tänään oli aika vahva olo. Loppusuoraan en ole itse tyytyväinen, et kuinka se kokonaisuutena meni, mutta kaiken kaikkiaan hyvä kisa. Mitali on aina mitali ja se on se, mikä on aina totta kai tavoitteena. Siltä osin olen äärettömän tyytyväinen, Tuomisto sanoi Suomen paralympiakomitean tiedotteessa.

Paralympialaisten ensikertalainen Inkki Inola selvitti tiensä alkueristä välieriin miesten näkövammaluokkien sprinttimatkalla oltuaan alkuerien seitsemäs. Neljän kilpailijan välierässään Inola jäi viimeiseksi.

– Todella hyvä fiilis! Ei varmasti olis voinu tuon paremmin kulkee tänään. Mukavaa oli saada se onnistuminen näihin kisoihin ja tämä oli selvästi kauden paras hiihto. Sama sijoitus kuin Vuokatin maailmancupissa mutta nyt oli huomattavasti kovemmat kaverit sitten vastassa ja niitä saatiin voitettua. Ei voi kyllä olla muuta kuin tyytyväinen, Inola sanoi.

Kelkkahiihtäjä Sini Pyy oli naisten sprinttimatkan alkuerien 13:s ja putosi jatkosta. Naisten kelkkahiihdon sprinttimatkan voiton vei amerikkalainen Oksana Masters.
Rudolf Klemetti oli näkövammaisten miesten sprinttikisan alkuerien 17:s ja karsiutui jatkosta. Kisan voiton vei Kanadan Brian McKeever.

(STT)

Premiumsport.fi

ulvang banneri