Tuomas Kotro ja Salla Koskela hiihtosuunnistuksen pitkän matkan SM-voittajia Posiolla

Tuomas Kotro matkalla SM-kultaan. Kuva: Posion Pyrintö

Tuomas Kotro matkalla SM-kultaan. Kuva: Posion Pyrintö

Tuomas Kotro ja Salla Koskela veivät hiihtosuunnistuksen pitkän matkan Suomen mestaruudet Posion Kirintövaarassa Lapin Lumirastien yhteydessä. Koskelan voitto oli ylivoimainen, sillä Mervi Pesu ja Marjut Turunen jäivät neljän minuutin päähän.

Sen sijaan miesten SM-mitalit ratkesivat vasta loppukilometreillä, kun Kotro nousi Tero Linnainmaan ohi ja Misa Tuomala ohitti Jyri Uusitalon.

Salla Koskela on ollut koko kauden erinomaisessa vireessä eikä ainoastaan hiihtosuunnistusurilla vaan myös maastohiihdossa.

– Vitsinä on joku todennutkin, että suomalaiset hiihtäjät ovat huonossa kunnossa, kun hiihtosuunnistaja pääsee noin lähelle kärkeä, Koskela tuumi Suunnistusliiton tiedotteessa.

SM-suoritukseensa hän oli tyytyväinen.

– Pidin reitistä. Se oli vaihteleva ja koko ajan oli miettimistä. Olihan siellä myös paljon mäkiä, mutta niistä selvisin yllättävän helposti.

KoskelaSallaSMPitkaPosionPyrintoSalla Koskela. Kuva: Posion Pyrintö

Tuomas Kotro oli puolimatkan väliajoissa selvästi Tero Linnainmaan perässä, mutta loppumatkan hyvä kulku käänsi tilanteen Kotron voitoksi.

– Hyvä ja vaihteleva pitkän matkan kisa. Eka lenkillä oli itsellä turhan paljon energiaa ja se aiheutti muutaman pikku virheen. Loppu tuli hyvin ja tämä oli ensimmäinen pitkän matkan SM-kulta. Nyt on mestaruus kaikilta SM-matkoilta, Kotro sanoi.

Tulokset


Premiumsport.fi

ulvang banneri