Leena Paavolainen ja Antti Paananen Olympiakomitean Huippu-urheiluyksikön avainpaikoille

Kuvituskuva. Kuva: NordicFocus

Kuvituskuva. Kuva: NordicFocus

Antti Paananen on valittu Olympiakomitean Huippu-urheiluyksikön urheiluakatemiaohjelman johtajaksi ja Leena Paavolainen kisatiimin johtoon 1.7.2018 alkaen. Paavolainen jatkaa myös Huippu-urheiluyksikön varajohtajana.

Molemmat Huippu-urheiluyksikön avainpaikat kiinnostivat isoa hakijajoukkoa. Urheiluakatemiaohjelman johtajaksi haki 38 henkilöä ja kisatiimin päälliköksi 69 henkilöä.

- Kumpikin tehtävä houkutteli erittäin hyviä hakijoita. On ollut ilo huomata, että työ Olympiakomiteassa suomalaisen huippu-urheilun parissa kiinnostaa, Olympiakomitean toimitusjohtaja Mikko Salonen toteaa Olympiakomitean tiedotteessa.

- Leena Paavolainen ja Antti Paananen nousivat hakijajoukosta esiin vahvimpina vaihtoehtoina Huippu-urheiluyksikön avainpaikoille niin kokemuksensa kuin osaamisensakin puolesta. He tuovat luonnollisesti myös jatkuvuutta yksikön johtoon, Huippu-urheiluyksikön johtajana 1.7.2018 aloittava Mika Lehtimäki kertoo.
Paavolainen: Tokion valmistelut jo hyvässä vauhdissa

Liikuntatieteiden tohtori Leena Paavolainen, 51, on johtanut toukokuusta 2014 alkaen kisayksikköä määräaikaisella työsopimuksella ja toiminut myös Huippu-urheiluyksikön varajohtajana. Kisatiimin päällikkyys on 1.7. alkaen vakituinen toimi, ja sen lisäksi Paavolainen jatkaa myös Huippu-urheiluyksikön varajohtajana.

- Leena on hoitanut erinomaisesti kisoihin liittyvät asiat ja toiminut menestyksellä yksikön varajohtajana. Leenan rekrytoinnilla haimme jatkuvuutta ja myös vahvaa hallinnollista osaamista Huippu-urheiluyksikön työhön, Mika Lehtimäki linjaa.

- Olen erittäin motivoitunut jatkamaan työtä suomalaisen huippu-urheilun edistämiseksi. Seuraavan puolentoista vuoden aikaan meillä on edessä 6 monilajista arvokisaa, joihin lähetämme joukkueen. Lisäksi Tokion Olympialaisten ja Paralympialaisten valmistelut ovat jo hyvässä vauhdissa, ja on hienoa päästä viemään loppuun näitä prosesseja, joita olen ollut käynnistämässä, Leena Paavolainen toteaa.

Paananen: Urheilijoiden arjen toimintaympäristöt kuntoon

Urheiluakatemiaohjelmaa syksystä 2015 alkaen osa-aikaisella toimenkuvalla johtanut Simo Tarvonen keskittyy jatkossa Pääkaupunkiseudun urheiluakatemian (URHEA) johtamiseen ja työhönsä Mäkelänrinteen urheilulukion vararehtorina.

Tarvosen seuraajaksi valittu Antti Paananen, 48, toimii tällä hetkellä valmennuspäällikkönä urheiluakatemiaohjelmassa. Ohjelmajohtajan tehtävä on jatkossa päätoiminen ja määräaikainen seuraavat neljä vuotta.

- Urheiluakatemiaohjelman rooli on auttaa akatemioita ja valmennuskeskuksia kumppaneineen rakentamaan urheilijoille ja valmentajille parempaa arkea, jossaon urheilijana kehittymisen lisäksi huomioitu opinnot, urheilu ammattina, asiantuntijapalvelut, uran nivelvaiheet ja myös elämä urheilu-uran jälkeen. Näiden toimintaympäristöjen kehittäminen etenee oikeaan suuntaan, mutta työtä on vielä paljon edessä. Olen iloinen saadessani johtaa tätä kehitystyötä, Antti Paananen kommentoi.

Mika Lehtimäen johtoon siirtyvän Olympiakomitean Huippu-urheiluyksikön uuden organisaation rakentaminen on edennyt ripeästi. Parhaillaan on avoimena lajiryhmävastaavien haku, joka päättyy tämän viikon sunnuntaina. Erillistä huippuvaiheen ohjelmajohtajaa ei tulla palkkaamaan, vaan tarkoituksena on vahvistaa lajien lähellä toimivien lajiryhmävastaavien verkostoa. Seuraavassa vaiheessa myöhemmin keväällä tulevat täytettäväksi asiantuntijoiden tehtävät ja mahdolliset uudet toimet.


Premiumsport.fi

ulvang banneri