Suomalaismenestystä Tukholman saariston swimrunissa

Thomas Schreven ja Jasmina Glad Schreven sunnuntain kilpailussa. Kuva: Pierre Mangez/Ötillö Utö

Thomas Schreven ja Jasmina Glad Schreven sunnuntain kilpailussa. Kuva: Pierre Mangez/Ötillö Utö

Swimrunin Ötillö World Seriesin toinen osakilpailut käytiin Utön saarilla Tukholman eteläpuolella Nynäshamnin kaupungin edustalla.

Yhteensä viikonloppuna mukana oli 620 kilpailijaa, joista valtaosa kilpaili sunnuntain 43 kilometrin radan mies-, nais- ja sekapareissa.

Radalla oli 17 uintiosuutta, jossa uitu matka oli yhteensä yli viisi kilometriä. Kilpailussa korostui vedestä nousemisen ja veteen laskeutumisen taito. Polkujuoksun osuus kilpailussa oli noin 37 kilometriä. Juoksuosuus oli tekninen koostuen jatkuvista ylä- ja alamäistä. Oman haasteensa kilpailuun toi lämmin sää, joka koetteli kilpailijoita juoksuosuuksilta, ja toisaalta hyytävä merivesi, joka oli vielä toukokuun puolella 8-11 -asteista.

OTILLOUto22018PierreMangezKuva: Pierre Mangez/Ötillö Utö

Ruotsin swimrun-tapahtumissa on perinteisesti nähty myös suomalaisväriä. Sunnuntain parhaasta suorituksesta vastasi sekasarjan suomalais-hollantilainen pari Jasmina Glad Schreven/Thomas Schreven (Say No to Doping). Kaksikko hävisi voittajapari Martin Flintalle ja Helena Karaskova Erbenovalle vain 56 sekuntia. Sekasarjan kaksi parasta joukkuetta erottautuivat muista selvästi, sillä kolmanneksi sijoittunut joukkue jäi jo yli 15 minuuttia.

Miesten sarjan voittajaksi selvisi Team Garminin ruotsalaisduo Pontus Lindberg/George Bjälkemo ajalla 4.03.23. Naisten sarjassa voittajia olivat ruotsalaiset Fanny Dackwardt/Desirée Andresson Team Envolista.

OTILLOUto2018PierreMangezKuva: Pierre Mangez/ÖtillöUtö

Swimrunin Ötillö World Series jatkuu kesäkuun alussa Iso-Britanialle kuuluvilla Scillyn saarilla. Sarja on samalla karsintakilpailu syyskuun alussa käytäviin MM-kilpailuihin, jotka järjestetään perinteisesti Tukholman saaristossa.

Tulokset


Premiumsport.fi

ulvang banneri