Hara ja Haga pyöräsuunnistuksen SM-pitkän mestareiksi

Andre Haga voitti pitkän matkan Kuva: Suunnistusliitto

Andre Haga voitti pitkän matkan Kuva: Suunnistusliitto

Pyöräsuunnistuksen SM-viikonloppu Hämeenkyrössä päättyi sunnuntaina pitkän matkan kisaan, jossa naisten mestariksi kruunattiin Kooveen Marika Hara ja miesten mestariksi OK Botnian Andre Haga.

Haralle SM-kulta oli viikonlopun toinen, Haga puolestaan nautiskeli kolmannesta SM-kultamitalistaan.

- Kiva, kun sain pitkän matkan mestaruuden taas. Se oli viikonlopun tavoite, Haga kertoi maalissa.

Haga kukisti hopeaa ottaneen Pekka Niemen 25 sekunnilla, kun pronssimies Jussi Laurila jäi minuutin enemmän. Haga sanoi painaneensa lauantain sprintin opit tarkasti mieleensä.

- Sprintin ykkösen virhe oli tuoreena mielessä. Niinpä menin varmistellen siellä, missä tarvittiin tarkkaa suunnistusta, ja selvisin ilman isoja virheitä, Haga kertasi.

Niemi teki alkumatkasta huonoja reitinvalintoja, mutta onnistui kaventamaan eroa kärkimieheen loppuradalla.

- Kolmosen jälkeen meno alkoi sujua, kunnes viimeisen kartankäännön jälkeen oli maaston muuttuessa vähän sählinkiä. Isoja virheitä ei kuitenkaan tullut, Niemi summasi kisansa.

Laurila tunsi olonsa viikon Norjan mäkileirin ja matkustelujen jälkeen väsyneeksi.

- Meno oli tasaista junnaamista, enkä saanut lopussa enää kiristettyä. Väsymys näkyi myös suunnistuksessa, kun siitä puuttui sujuvuus, Laurila arvioi.

Naisten kisassa Marika Haralle mestaruus oli pitkällä matkalla jo kolmas peräkkäinen. Ero toiseksi tulleeseen Antonia Hagaan oli vain 44 sekuntia, ja virheet jäivät harmittamaan.

- Nöyräksi tämä vetää, kun tuli niin paljon virheitä. Eikä ajovauhtikaan ole kansainvälisellä tasolla vielä. Myös numeroiden osaaminen tuotti ongelmia, kun menin vitoselta ysille. Yksi vanhempi nainen huusi minulle, että kaikki muut ovat menneet toiseen suuntaan. Sille reitinvalinnalle tuli sitten kiertoa ja käyriä, Hara summasi.

Myös Antonia Haga harmitteli hopeasta huolimatta virheitään. Hän kuitenkin pystyi hyvällä lopullaan kuittaamaan alkumatkan virheet ja nousemaan mitaleille.

- En ollut sinut kartan kanssa ja virheitä tuli. Onneksi jalka pelasi ja ajo kulkee. Vielä, kun pää alkaa pelata, sitten alkaa homma sujua, lupasi Haga.

Ruska Saarela otti viikonlopun toisen SM-pronssinsa jääden kärkisijasta puolitoista minuuttia.

- Kaikki meni hyvin viimeiselle (4.) kartalle asti. Siinä pusikkoisessa maastossa haahuilin ja tein huonoja valintoja. Pitkältä matkalta en odottanut mitalia, joten se oli iloinen yllätys, Saarela hymyili.

Tulokset


Premiumsport.fi

ulvang banneri