Antonia Haga pyöräsuunnistuksen EM-keskimatkan kuudes

Kuva: Suunnistusliitto

Kuva: Suunnistusliitto

Unkarissa ajettu pyöräsuunnistuksen EM-keskimatka ei tuonut Suomeen mitaleita.

Parhaiten kilpailuissa onnistui edellispäivän pitkän matkan pronssimitalisti, Antonia Haga, joka oli kilpailun kuudes. Kilpailun voittanut Venäjän Olga Shipilova Vinogradova taittoi reilun 18 kilometrin matkan kolme minuuttia suomalaista nopeammin. Marika Hara oli kilpailun 8.

- Isompia virheitä ei tullut, mutta pienet virheet olisi voinut kyllä ottaa pois. Maastotyyppi ja kartoitustyyli alkaa olla tuttua. Reittien kanssa sai kuitenkin olla tarkkana. Kuraa ja korkeuseroja oli vähemmän kuin eilen, mutta kyllä täältäkin jyrkkää penkkaa löytyi, Haga kertoi päivän suorituksesta ja maastosta Suunnistusliiton tiedotteessa.

Naisen suoritusta hidasti myös kaksi kolaria, joista toinen tuli puun ja toinen toisen kilpailijan kanssa. Onneksi molemmista selvittiin ilman pahempia vaurioita.

-Pyörä kulki maaliin asti. Olkapää on vähän kipeä, mutta eiköhän näistä mustelmilla ja naarmuilla selvitä, Haga naurahti päivän sattumuksia.

Miehissä parhaiten onnistui Jussi Laurila, joka oli kilpailun 9.

Nurminen keskimatkan neljänneksi

Koko kisaviikon hyvää vauhtia pitänyt Kaarina Nurminen oli jälleen paras suomalainen nuorten EM-keskimatkalla. Päivän tuloksena oli keskimatkan neljäs sija. Nurmisen ero voittajaan, Venäjän Uliana Sukholovskajaan oli reilu kolme minuuttia ja pronssi jäi vajaan minuutin päähän.

Nuori nainen oli tyytäväinen päivän kilpailuun, vaikka yksi isompi virhe jäikin harmittamaan.

- Eilinen pitkä matka painoi alkumatkasta jaloissa, mutta puolimatkan jälkeen alkoi kulkemaan paremmin. Virhe ärsyttää, vaikka moni muukin teki saman virheen. Muuten olen kyllä tyytyväinen, Nurminen kertoi kilpailusta.

Nuorten miesten osalta parasta vauhtia pitivät Teemu Kaksonen, joka oli kahdeksas, minkä lisäksi Juha Lilja ajoi yhdeksänneksi. Voiton otti myös sprintissä kultaa saavuttanut Tanskan Thomas Steinthal.
EM-kisaviikko päättyy viesteihin

Pyöräsuunnistuksen kisaviikko päättyy sunnuntaina ajettaviin viesteihin. Aikuiset ajavat viestin kolmiosuuksisena sekaviestinä. Joukkueessa tulee olla vähintään yksi nainen, mutta muuten joukkueen kokoonpanoa tai ajojärjestystä ei ole säädetty. Virallisiin tuloksiin lasketaan vain yksi joukkue per maa.

Nuorten viesti ajetaan normaalina kolmiosuuksisena viestinä, jossa miehet ja naiset ajavat omissa sarjoissaan.

Suomen joukkueet viestiin:

Antonia Haga, Jussi Laurila, Pekka Niemi
Marika Hara, André Haga, Kare Kaskinen

Nuorten joukkueet:

Naiset: Saara Yli-Hietanen, Eveliina Välimaa, Kaarina Nurminen
Miehet: Toni Nykänen, Juha Lilja, Teemu Kaksonen

Tulokset tapahtuman sivuilla


Premiumsport.fi

ulvang banneri