Sprinttivire jatkui ja Laukkanen yllättyi

Mari Laukkanen nappasi kauden toisen vitossijan pikakilpailussa. Kuva: NordicFocus

Mari Laukkanen nappasi kauden toisen vitossijan pikakilpailussa. Kuva: NordicFocus

Mäkäräisellä yksi sakko liikaa.

Huono kenraali tietää hyvää ensi-iltaa. Mari Laukkanen toteutti vanhaa sanontaa Ruhpoldingissa perjantaina, kun hän ylsi viidenneksi ampumahiihdon maailmancupin sprinttikisassa.
Laukkasen kenraalina oli keskiviikkoinen viesti, jossa ei sujunut ja kaupan päälle tuli vielä kylmettyminen.

– Toipuminen vei tosi kauan, se vei energiaa. En yhtään osannut odottaa näin hyvää kisaa, Laukkanen kertoi STT:lle puhelimitse.

Energiaa ei puuttunut, sen huomasi jo alussa. Laukkanen johti kisaa pitkään makuuammunnan jälkeen, ja lopulta edelle pääsi tuossa väliajassa vain kisan voittanut Norjan Fanny Horn.

– Tajusin kuitenkin, että on tärkeää säästää voimia, kun keli hidastui koko ajan. Keskivaiheilla maltoin ottaa rauhallisemmin, Laukkanen kertasi taktiikkaansa.

Palkintopallipaikan vei sitten pystyammunta ja sen toinen laukaus, joka lipsahti ohi.

– Se oli tosi hallitun tuntuinen laukaus, mutta lähti kuitenkin liian aikaisin.

Sakkokierroksen jälkeenkin löytyi vielä voimia, kiitos maltillisen vauhdinjaon.

– Lopun pystyin hiihtämään todella hyvin.

Alkukaudesta jämäsijoilla ollut Laukkanen oli näin toisen kerran peräjälkeen viides maailmancupin sprintissä. Viime viikonlopun Oberhofin sprinttionnistumista seurasi 28:s sija yhteislähtökisassa, mutta nyt toiveissa on välttää vastaavanlainen romahdus sunnuntaisessa massalähdössä.

– Jos nyt menisi astetta paremmin. Tärkeää, että onnistumisia tulee, ja mitä useammin, sitä parempi. Pikku hiljaa mennään eteenpäin, Laukkanen päätti.

Kahdella ei pärjää

Kaisa Mäkäräinen ampui sakon kummallakin paikalla, mutta tutun vahva hiihto siivitti hänet kuitenkin seitsemänneksi. Maailmancupissa johto toki kutistui toiseksi perjantaina ehtineeseen Valko-Venäjän Darja Domratshevaan, mutta on silti turvalliset 82 pistettä.

– Sija on ihan ookoo, mutta suoritus ei hirveän hyvä. Helpolla radalla ja helpolla kelillä kaksi sakkoa on liikaa, yhdellä olisi voinut vielä pärjätä, Mäkäräinen totesi.

Fanny Horn kukisti Domratshevan 3,4 sekunnilla, ja voitto oli 26-vuotiaalle norjalaiselle uran ensimmäinen maailmancupissa. Aiempi paras sija cupissa hänellä oli seitsemäs, ja muuten tällä kaudella tuloksena on ollut lähinnä sijoja 20–40.

STT–JANNE LEHIKOINEN

(STT)

Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama