Lepistö teki suomalaista urheiluhistoriaa: "Alkaa mitali tuntua jo erittäin hyvältä"

Lotta Lepistö. Kuva: Bigla Pro Cycling Team

Lotta Lepistö. Kuva: Bigla Pro Cycling Team

Jos oli historiallinen hetki maantiepyöräilyn joukkue-pronssi Lotta Lepistöltä, oli mitali henkilökohtaisessa kilpailussa kuitenkin vielä suurempi paukku. Kukaan suomalainen maantiepyöräilijä ei ole ennen yleisessä sarjassa mitalipallille saanut nousta, mutta Lepistö ajoi kolmanneksi hurjan loppukiritaistelun jälkeen.

Lepistö kiitteli joukkuekavereitaan kisan jälkeen.

- Oli hienoa ajaa Suomipaita päällä kolmen muun kanssa. Tytöt auttoivat minua koko kisan ajan. Oli aivan eri fiilis ajaa kuin Riossa, jossa joutui yksin taistelemaan isoja maita vastaan. Oli kyllä huippuveto koota joukkue mukaan vaikka harva uskoi tyttöjen kykyihin.

Joukkueenjohtaja Kjell Carlström oli laatinut kisaan suunnitelman,jota tytöt noudattivat.

- Suunnitelmana oli, että tytöt ajavat koko ajan lähellä Lottaa ja hakevat juotavaa ja jäitä tarpeen mukaan. Tämä toteutui hyvin. Tytöille täysi tunnustus tämän päiväisestä. He ylittivät itsensä.

Lepistö käytti kisan lopussa hollantilaisten kirijunaa ja osoitti ammattikuskin kylmäpäisyyttä loppukilometrillä, kun jäi hieman pussiin. Hän odotti rauhassa rakoa ja pääsi letkaan mukaan. Loppu kuitenkin hieman jäi kaivelemaan ensi alkuun.

- Aluksi mietin ja totesin, että on se mitali se pronssinenkin. Mestaruutta lähdettiin hakemaan, mutta olihan sen toteutumiseen todella pieni todennäköisyys. Ehkä odotin sekunnin liian kauan. Saavutin tyttöjä viime metreillä ja viivan jälkeen menin jo ohi, mutta tällaista tämä on. Nyt alkaa mitali tuntua jo erittäin hyvältä.

Qatarissa oli paikalla myös erittäin äänekäs, maassa asuva suomalaisjoukko kannustamassa. Lepistö kiitti heitä loppusuoran kannustamisesta.

- Kuulin hyvin sen kannustuksen. Kyllä siitä potkua jalkoihin sai.

Etukäteen heikoimpana lenkkinä pidetty Rosa Törmänen näytti epäilijöille ja oli 79. jääden vain 39 sekuntia voittajasta.

- Olen erittäin iloinen Lotan puolesta ja toki omaan ajamiseen erittäin tyytyväinen. Sairastelin keväällä, mutta nyt kunto on noussut ja osaan ajaa juuri tällaisia kaupunkireitteja jollainen täällä on.

Laura Vainionpää ja Antonia Gröndahl keskeyttivät hoidettuaan tehtävänsä.

catlike mainos

km kopio

Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama