Matti Manniselle keskeytys MM-kilpailuissa

Matti Manninen. Kuva: Team Bliz Merida

Matti Manninen. Kuva: Team Bliz Merida

Matti Manninen oli ainoana suomalaisena mukana miesten maantieajon MM- kilpailuissa Qatarissa. Kovassa helteessä ajettuun 257,5 kilometrin kisaan arveltiin lähdettävän rauhassa ja irtiotot olivat todennäköisiä.

Porilaisen tavoitteena oli päästä irtiottoon mukaan kilpailun alussa, ja hän olikin mukana kahdessa yrityksessä. Nämä ajettiin kuitenkin nopeasti kiinni, ja Mannisen harmiksi kolmas yritys onnistui lopulta onnistui, ja siihen hän ei enää ehtinyt mukaan.

Irtiottoryhmä ehtii ajaa yhdeksänkymmentä kilometriä ennen kuin pääjoukko reagoi ja kilpailu lähti todella kovalla vauhdilla käyntiin.

Sivutuulessa ajettuun kilpailuun muodostui hyvin nopeasti neljä ryhmää, joista Manninen jäi viimeiseen. 15 kilometrin mittaista kierrosta kiertävässä kisassa hänen ryhmänsä liputettiin lopulta pois, kun eroa kärkeen oli kertynyt tarpeeksi.

- Hyvä kunto oli tänään . Harmittaa etten päässyt irtiottoon. Sitten, kun mentiin sivutuuleen, ei suomalaista amatööriä huolittu belgialaisten ja brittien letkaan ja jäin liian taakse, Manninen kommentoi.

Kilpailu oli todella raskas, sillä 199 matkaan lähteneestä maaliin jaksoi vain 53 kilpailijaa.

km kopio

Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama