Pia Pensaari 15:s omniumissa ratapyöräilyn EM-kisoissa

Pia Pensaari päätti EM-kisansa 15. sijaan. Kuva: Momnium

Pia Pensaari päätti EM-kisansa 15. sijaan. Kuva: Momnium

Pia Pensaari päätti urakkansa ratapyöräilyn EM-kisoissa Saint-Quentin-en-Yvelinesissä Ranskassa omniumin 15:nteen sijaan. Aiemmin viikolla päämatkallaan 3 kilometrillä SE-tuloksen ajanut Pensaari aloitti myöhään iltaan venyneen lauantain linja-ajossa nelossijalla. Sen jälkeen tempoajossa, jossa oli 30 kierrosta ja 26 kiriä, hän oli 18:s.

"Aika vauhdikasta ja jatkuvaa tykittämistä oli tuo tempo, mutta niin uskalsin olettaakin", Pensaari kommentoi puolivälissä.

Pitkä päivä jatkui pudotusajolla, jossa Pensaari oli 17:s. Omniumin päättäneessä pisteajossa sijoitus oli 15:s.

"Pudotusajon kämmäsin lähdössä kun edessä oleva kuski ei lähtenytkään raketin suusta enkä uskaltanut alapuolellekaan mennä. Pistarissa pidettiin vauhtia koko ajan ja jatkuvaa irtiottoa oli koko matkan. Lopussa varsinkin ihmettelin, kun ei oma jalka enää oikein tuntunut vahvalta. Maaliviivan jälkeen huomasin että eturengashan oli tyhjä. Hyvä, etten siis kaatunut, koska eturengas kun tyhjenee, niin pyörästä katoaa kaikki kontrolli ohjaamosta. Pitkä päivä, varsinkin kun keuhkoissa hiukan rohisee ja kurkkua polttelee. Olisi ollut huikeata nähdä, mihin jalka olisi riittänyt terveenä", Pensaari summasi päiväänsä.

km kopio

Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama