Ville Hyvärinen Suomen Pyöräilyunionin toiminnanjohtajaksi

Kuvituskuva. Kuva: SPU

Kuvituskuva. Kuva: SPU

Suomen Pyöräilyunionin uudeksi toiminnanjohtajaksi on valittu Ville Hyvärinen, 33. Porvoolainen Hyvärinen aloittaa tehtävässään joulukuun alussa. Nykyinen toiminnanjohtaja Markku Nieminen jää eläkkeelle.

Hyvärinen siirtyy tehtävään Viipurin Urheilijoiden toiminnanjohtajan pestistä, jossa hän on toiminut kuusi vuotta. Hän on vastannut seuran hallinnosta, taloudesta, urheilutoiminnasta sekä tapahtumien tuottamisesta.

Hyvärinen on suorittanut Master of Sport Studies (liikunnan johtamisen ja kehittämisen koulutusohjelma) -tutkinnon Haaga-Helian ammattikorkeakoulussa. Aiemmin hän on toiminut osa-aikaisesti Suomen Urheiluliitossa varustepäällikkönä sekä Helsingin Seudun Yleisurheilun toiminnanjohtajana. Uusiin haasteisiin hän siirtyy innoissaan.

- Pyöräily on hyvin mielenkiintoisessa murroksessa ja kovassa nosteessa ympäri maata. Useammat kaupungit panostavat tällä hetkellä voimakkaasti pyöräilyn olosuhteiden parantamiseen. Myös urheilullisella puolella on saatu menestystä aikaan - Lotta Lepistön MM-mitalit tuoreimpana esimerkkinä. Lajina pyöräily onkin Suomessa toiseksi harrastetuin liikuntamuoto ja omaa valtavan potentiaalin kehittyä edelleen, Hyvärinen sanoo.

HyvarinenVilleSPUVille Hyvärinen aloittaa Pyöräilyunionin toiminnanjohtajana joulukuun alussa. Kuva: SPU

Uusi toiminnanjohtaja haluaa hyödyntää nostetta kaikin tavoin lajin kehityksessä.

- Olen vahvasti sitoutunut jatkamaan SPU:ssa käynnissä olevaa uudistustyötä suomalaisen pyöräilyn hyväksi. Yhdistyksen vahva halu uudistua antaa hyvät edellytykset toiminnan ja uusien palvelujen kehittämiseen. Odotankin innolla pääseväni aloittamaan työt SPUn osaavien toimijoiden kanssa, Hyvärinen sanoo.

Suomen Pyöräilyunionin puheenjohtaja Juha Aintila on hyvillään siitä, että vahvassa nosteessa olevan lajin johtopaikka kiinnosti laajasti.

- Hakijoiden taso oli erittäin korkea. Oli mukava huomata, kuinka kiinnostava laji pyöräily on ja kuinka moni haluaa sitä kehittää. Olen iloinen, että saimme palkattua tehtävään nuoren, mutta kokeneen urheilujohtajan. Ville tuo osaamisellaan ja persoonallaan SPU:n toimintaan varmasti uutta dynamiikkaa. Hän on ollut vahvasti mukana myös tapahtumien järjestelyissä ja kehittämisessä, mikä tulee olemaan myös Pyöräilyunionin keskeisiä painopisteitä. Laadukkaiden tapahtumien kautta uskomme saavamme yhä useamman uuden harrastajan nauttimaan tästä suositusta liikuntamuodosta, Aintila sanoo.

km kopio

Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama