Italian ympäriajo on Astanan tärkein kilpailu ensi kaudella

Fabio Arulla on paljon pelissä Italian ympäriajossa 2017. Kuva: Daniel Dal Zennaro/ANSA

Fabio Arulla on paljon pelissä Italian ympäriajossa 2017. Kuva: Daniel Dal Zennaro/ANSA

Ranskan ympäriajo on perinteisesti ollut arvostetuin kolmesta suuresta ympäriajosta. Ensi kaudella Italian ympäriajo poljetaan 100. kerran ja tämän vuoksi Grand Tour kauden avausosakilpailulla on entistä suurempi arvo.

Tämän todistaa kazakstanilaistalli Astanan lausunto maanantaina tallin kotimaan pääkaupungissa Astanassa. Se ilmoitti, että Fabio Aru tavoittelee Italian ympäriajon voittoa 2017 ja tämä on myös tallin tärkein kilpailu.

Fabio Aru saa ensi kaudella yhä enemmän vastuuta, kun viime vuonna Italian ympäriajon voittoa juhlinut Vincenzo Nibali siirtyy ensi kaudeksi Bahrain-Merida -talliin. Viime kaudella Aru yritti menestystä Ranskan ympäriajossa, mutta hän hyytyi täysin viimeistä edellisellä etapilla ja tippui kauas kärjestä. Italiassa hänellä on entistä suurempi lataus päällä, sillä juhlavuoden 2017 kilpa alkaa hänen kotisaareltaan.

Ranskan ympäriajoon Astana lähtee niin kutsutulla kahden kärjen taktiikalla. Menestystä tavoittelevat tanskalainen Rion maantieajon olympiahopeamitalisti Jacob Fuglsang ja kolumbialainen Miguel Lopez. Kauden loppupuolella ajettavassa Espanjan ympäriajossa Astana suunnittelee jälleen menestystä Arun johdolla.

Astana tiedotti myös, että ensi kaudella tallissa polkee 28 ajajaa, joista yhdeksän on uusia nimiä. Talli esittelee koko joukkueensa joulukuussa.

catlike mainos

km kopio

Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama