Lotta Lepistö sai pikakomennuksen maailman toiseksi suurimpaan pyöräilykilpailuun

Lotta Lepistö. Kuva: Cervelo-Bigla

Lotta Lepistö. Kuva: Cervelo-Bigla

Lotta Lepistö sai komennuksen tositoimiin kesken lepokauden, kun hänen tallinsa Cervelo-Biglan yksi ajajista loukkaantui.

Etelä-Afrikassa ajettiin naisten kilpailu yhtenä lähtönä massatapahtumassa, jossa oli mukana peräti 35 000 ajajaa eri sarjoissa. 94.7 Cycle Challenge on tiettävästi maailman toiseksi suurin pyöräilytapahtuma osanottajamäärältään. Vielä suurempi on samassa maassa järjestettävä Cape Town Cycle Tour.

Flunssasta kärsinyt Lepistö lähti matkaan, koska lähtöviivalla pitää olla kuusi ajajaa, jotta starttaaminen onnistuu. Kisa käytiin korkealla 1700 m korkeudessa ja Lepistö oli paikalla kaksi päivää ennen starttia. Kovan liikenteen vuoksi lähtö oli ajoitettu aamuun klo 5.50, joten äkkikomennus oli kaikin puolin haastava.

- Ei paljon ehtinyt totutella korkealla olemiseen. Olisin kyllä voinut mennä hieman aikaisemminkin, mutta totuttautumiseen vaaditaan paljon pidempi aika, kuin olisi ollut mahdollista. Tämä oli toiseksi paras vaihtoehto, Lepistö kertoi Pyöräilyunionin tiedotteessa.

Cervelo-Bigla otti taktiikakseen Lepistön käyttämisen syöttinä muille talleille ja säästeli kisan kapteenia, Marie Shousboe Vilmania, joka pääsikin irtiottoon mukaan taistelemaan kärkisijoista. Tanskalainen oli todella lähellä voittaa, sillä hän johti vielä 50 metriä ennen maalia. Takaa tultiin kuitenkin kovaa ja sijoitus oli lopulta viides.

Lepistö oli tyytyväinen omaan tekemiseensä tilanne huomioon ottaen.

-Minun tekemisiä seurataan tarkasti nykyään. Olin syöttinä ja muut ajoivat minua sitten kiinni. Olin kyllä todella väsynyt, eikä muuhun olisi pystynytkään tänään. Harmi ettei voittoa tullut, kun niin lähelle maalia Marie pääsi keulassa. Itse ajelin vain lopussa maaliin hissuksiin.

Kilpailun voitti saksalainen Charlotte Becker.

Tulokset

km kopio

Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama