La Fleche Wallonne keskiviikon pyöräilyklassikko

Huy'ssa poljettiin myös Ranskan ympäriajoa vuonna 2015. Kuva: CreativeCommons

Huy'ssa poljettiin myös Ranskan ympäriajoa vuonna 2015. Kuva: CreativeCommons

Maantiepyöräilyn kevään klassikkokilpailuissa on jälleen aika polkea takaisin Belgiaan, jossa kilpailtiin jo maaliskuun lopussa ja kuluvan kuun alussa. Keskiviikkona ohjelmassa on Amstel Gold Racen aloittaman Ardennien klassikkojen toinen startti La Fleche Wallonne eli Wallonian nuoli.

Kilpailussa poljetaan Binchen kylästä kohti Huy’n kapunkia. Huy’ssa poljetaan vielä parinkymmenen kilometrin mittaista kierrosta, jossa kilpailijoita koetellaan lyhyillä reilun kilometrin, mutta sitäkin jyrkemmillä nousuilla. Kuuluisin näistä nousuista on kolme kertaa poljettava Mur De Huy, jolla on keskijyrkkyyttä lähes 10 prosenttia. Yhteensä 204,5 kilometrin kilpailu myös päättyy tämän nousun päälle.

Kilpailun yli 80-vuotisen historian menestynein pyöräilijä on ollut Alejandro Valverde, joka on voittanut kilpailun kolmena edellisvuonna. Movistarin espanjalaisajaja on voittanut kilpailun myös vuonna 2006 ja lähtee keskiviikkonakin suosikkina matkaan. Espanjalaisen kovimmaksi haastajaksi on uumoiltu Sky-tallin puolalaista Michal Kwiatkowskia, joka jäi lauantaina Amstel Gold Racessa toiseksi.

La Fleche Wallonne on myös naisten UCI World Tourin osakilpailu. Harjoitustauolla oleva Lotta Lepistö ei osallistu kilpailuun tallinsa Cervelo Biglan väreissä. Naisten kilpailun ykkössuosikki on Boels-Dolmans -tallin hollantilaiskuski Anna Van Der Breggen, joka kukisti kilpakumppaninsa viikonloppuna käydyssä Amstel Gold Racessa. Naiset polkevat keskiviikkona 120 kilometriä.

-Juho-Veikko Hytönen

km kopio

Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama