Valverde dominoi Mur de Huy’n nousua – uran viides La Fleche Wallonnen voitto

Movistarin Alejandro Valverde on onnistunut viime vuosina uskomattoman hyvin La Fleche Wallonne -klassikkokilpailussa. Keskiviikkona hän tuuletti uransa viidettä kilpailun voittoa Belgiassa.

Pian 37 vuotta täyttävä espanjalainen ratkaisi kilpailun loppukirissä, joka poljettiin 205 kilometrin ajon jälkeen Mur de Huy-nousussa. Vielä reilun kilometrin nousun alussa QuickStep Floorsin Bob Jungelsilla oli lähes parinkymmenen sekunnin etumatka, mutta luxemburgilaisen etumatka suli erittäin nopeasti jyrkässä ylämäessä.

250 metriä ennen maalia FDJ:n David Gaudu aloitti loppukirin, mutta muut miehet pystyivät seuraamaan häntä ja ranskalaisen vauhti hiipui. 50 metriä myöhemmin Valverde teki ratkaisevan iskunsa ja irtosi helponnäköisesti neljänteen peräkkäiseen La Fleche Wallonnen voittoon.

- Tämä voitto perustui itseluottamukseen, vahvuuteen ja minua tukeneeseen loistavaan tiimiin. Kunnioitin sitä, mitä vastustajani tekevät, mutta tiesin myös olevani hyvässä kunnossa ja minun oli käytettävä sitä hyväksi, Valverde kertoi kilpailun jälkeen tallinsa sivuilla.

Valverde kiitti miestensä lisäksi myös Orica-tallia, jonka vauhdinpidon ansiosta kaikki irtiotot Jungelsia lukuunottamatta ajettiin kiinni ennen viimeistä nousua.

- Tiesimme, että voittaminen täällä on vaikeaa, sillä vain yksi voi tehdä sen, vaikka monet taistelevat siitä, mutta rehellisesti sanottuna tämä kilpailu tuntuu sopivan minulle, hän jatkoi.

Espanjalaisveteraani kiisti, että ykkössija olisi ollut helppo nakki.

- Vaikka se saattoi näyttää helpolta se oli yhtä vaikeaa kuin neljä edellistäkin kertaa, Valverde totesi.

Loppukirissä kakkoseksi polki QuickStep Floorsin irlantilainen Daniel Martin ennen BMC:n belgialaista Dylan Teunsia. Suosikkina kilpailuun lähtenyt Skyn Michal Kwiatkowski jätettiin seitsemänneksi.

Klassikkojen kausi jatkuu sunnuntaina ajettavalla Liege-Bastogne-Liege-kilpailulla.

Naisten kilpailun voitti odotetusti Boels Doelmansin Anna van der Breggen. Lotta Lepistö ei ollut mukana kilpailussa, mutta hänen tallikaverinsa Asleigh Moolman-Pasio näytti kuntoutuneensa vakavan loukkaantumisen jälkeen polkemalla kuudenneksi. Eteläafrikkalainen Moolman joutui moottoripyörän ruhjomaksi kilpailussa lokakuussa ja oli poissa pyörän päältä kolme kuukautta.

-Juho-Veikko Hytönen

Tulokset

km kopio

Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama