Uusimaa-lehti: Niklas Henttala joutuu lopettamaan pyöräilyuransa

Kuvituskuva: Pyöräilyunioni

Kuvituskuva: Pyöräilyunioni

Talvella ranskalaistallin kanssa sopimuksen tehnyt Niklas Henttala joutuu lopettamaan urheilu-uransa vasta 20 vuoden iässä. Syynä lopettamiseen ovat rakenteelliset sydänongelmat. Asiasta kirjoittaa Uusimaa-lehti.

Rakenteellinen vika havaittiin lääkärintarkastuksessa Ranskassa ja tutkimusten jälkeen kävi ilmi, ettei ammattimainen kilpapyöräily ole suositeltavaa.

- Tieto tuli täysin puskista. Toisaalta on parempi, että vika selvisi lääkärintarkastuksessa, eikä sitten kun on liian myöhäistä, vasta 20-vuotias Niklas Henttala totesi Uusimaa-lehdelle.

Niklas Henttala teki talvella sopimuksen CC Villeneuve Saint-German -tallin kanssa. Armeijan ja lukion jälkeen hän suunnitteli panostavansa täydellä teholla pyöräilyyn, mutta nyt suunnitelmiin tulee muutos.

- Toivottavasti voin jollakin tavalla jatkaa pyöräilyn parissa. Syksyllä lähden kenties opiskelemaan. Kaikki on auki, Henttala totesi.

Niklas Henttalan viime kaudet olivat rikkonaisia terveysongelmien takia. Viime vuonna hän sijoittui Porvoon Ajoissa kolmanneksi.

-Juho-Veikko Hytönen

km kopio

Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama